ЄС створить російськомовний канал для боротьби з пропагандою Кремля

07:21 3 січня 2015 р.

Фото до новини

Кільканадцять країн-членів ЄС уже підтримали таку ідею, повідомив міністр закордонних справ Латвії Едгарс Ринкевичс.

Європейський Союз розглядає можливість створення нового російськомовного телевізійного каналу, метою якого буде боротьба з російською пропагандою. Про це повідомив міністр закордонних справ Латвії Едгарс Ринкевичс в інтерв’ю BuzzFeed News. Як заявив сам міністр, за останні роки російське телебачення перестало бути прикладом професійної журналістської роботи.

«Російське телебачення, особливо за останні кілька років, вело себе досить агресивно, і це більше не можна вважати нормальними новинами або нормальною журналістикою, оскільки швидше відбувається схоже на інформаційну війну і пропаганду», – сказав він.

За інформацією міністра ця пропозиція перебуває на стадії обговорення, і зараз канал розглядається як альтернативне джерело інформації, що має бути рівним за якістю з каналом європейського телебачення, в якому будуть представлені і розважальні передачі, і точні новини у фактах.

Він також повідомив, що вже близько 13-15 країн-членів ЄС підтримали таку ідею.

На думку міністра, ця ініціатива насамперед важлива для Латвії і Естонії, де проживає досить велика кількість російськомовних жителів, яких також пов’язує з Росією радянське минуле.

А щоб замінити російське телебачення, у місцевих російськомовних каналів сьогодні не вистачає ресурсів. Про це пише Укрінформ.

Тим часом телеканал "Інтер", якого обвинувачують в антиукраїнській діяльності, починаючи з вечора 1 січня 2015-го, знімає з ефіру всі святкові концерти та мюзикли made in Russia, які анонсувалися раніше. "Інтер" у новорічному ефірі показав виступи російських співаків-авторів антиукраїнських заяв. Деякі з цих українофобів є персонами нон-грата в Україні.

Секретар РНБО Олександр Турчинов зазначив, що Нацрада має негайно розглянути питання про позбавлення ліцензії телеканалу «Інтер».  Розгляд питання у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення призначени  на 15 січня.

Телеканал "Інтер"- це спільний російсько-український телепроект, власниками якого є олігарх Дмитро Фірташ і екс-керівник адміністрації часів президента Януковича Сергій Льовочкін.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів