ЄС розгляне асоціацію з Україною 18 листопада

23:10 15 жовтня 2013 р.

Європейський Союз прийматиме кінцеве рішення про підписання Угоди про асоціацію з Україною 18 листопада. Про це в Брюсселі заявив начальник Департаменту країн Східного партнерства та Європейської служби зовнішньої дії Дірк Шубель.

Шубель зазначив, що раніше планувалося затвердити це рішення на найближчому засіданні Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ - 21 жовтня. Однак тепер це питання перенесено на наступне засідання, яке відбудеться 18 листопада.

При цьому Шубель заявив, що якщо до цього часу питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко не буде вирішено прийнятним способом, ЄС відмовиться від підписання угоди з Україною на саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада.

Раніше президент Європарламенту Мартін Шульц заявив про продовження місії Кокса-Кваснєвського до середини листопада, оскільки не було досягнуто головної мети місії - вирішення справи Тимошенко.

Також і посли Франції, Німеччини та Польщі вважають, що без звільнення Тимошенко підписання угоди з ЄС неможливе.
Про це пише ZN.UA.

До центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» в Харкові для зустрічі з екс-прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко 16 жовтня прибудуть голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінські і посол США Джеффрі Пайєтт. Про це повідомили у прес-службі Харківської обласної організації ВО «Батьківщина».

Водночас, у політсилі не повідомили про тривалість зустрічі.

Як раніше повідомлялося, 15 жовтня Юлія Тимошенко зустрілася із народними депутатами Арсенієм Яценюком, Олександром Турчиновим, Сергієм Соболєвим та Григорієм Немирею.

Після зустрічі із Тимошенко Яценюк заявив, що екс-прем'єр-міністр потребує термінової операції. Про це повідомив Тиждень.ua.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів