ЄС не відкриє кордони раніше, ніж 15 червня

23:46 9 травня 2020 р.

Фото до новини

Єврокомісія запропонувала продовжити обмеження на в'їзд до країн Євросоюзу, запроваджені через пандемію коронавірусу, до 15 червня

Про це повідомляє DW.

Єврокомісія рекомендувала країнам Шенгенської зони продовжити тимчасові обмеження на в'їзд до ЄС з третіх країн на 30 днів, до 15 червня. Причина введених обмежень - пандемія коронавірусної інфекції.

 

"Хоча деякі держави ЄС та асоційовані з Шенгенською зоною країни почали вживати підготовчих кроків з ослаблення заходів боротьби з поширенням пандемії, ситуація як в Європі, так і у світі залишається нестійкою", - зазначили в Єврокомісії.

 

У виконавчому органі ЄС додали, що через це країнам об'єднання слід продовжити обмеження на в'їзд на зовнішніх кордонах.

 

Раніше Єврокомісія рекомендувала починати відкриття з внутрішніх кордонів ЄС, і лише після цього переходити до зовнішніх кордонів. Ця порада залишається в силі.

 

"Обмеження на вільне пересування і контроль на внутрішніх кордонах слід знімати поступово, перш ніж ми знімемо обмеження на зовнішніх кордонах та гарантуємо в'їзд до ЄС для нерезидентів, а також для подорожей, які не є необхідними", - сказала єврокомісар з внутрішніх справ Ільва Йоханссон.

 

Ця рекомендація адресована 30 країнам. Мова йде про 26 членів Шенгенської зони, а також про чотири асоційовані з нею країни: Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів