ЄС автоматично розпізнаватиме обличчя громадян третіх країн

10:05 19 липня 2020 р.

Фото до новини

З 2022 року в Європі почнуть використовувати нову центральну систему прикордонного контролю.

Буде створена спільна для всієї Шенгенської зони база даних, де зберігатимуться відомості про громадян третіх країн, що приїжджають і виїжджають, інформує DailyLviv з посиланням на Еспресо.TV. Ця інформація стане доступною працівникам прикордонного контролю всіх країн-членів. Наразі кожна країна зберігає такі дані в себе. 

За словами представниці прикордонної охорони Департаменту поліції і прикордонної охорони Естонії Еве Кальмус, основна мета нової системи ENTRY-EXIT - доступність для всіх країн-членів ЄС інформації про перетин кордону, незалежно від місця її перетину.

"Це означає, що якщо людина в'їхала в Шенгенську зону через кордон Естонії, а виїжджає з неї через Іспанію, місцевий прикордонник через систему зможе дізнатися, чи перевищив мандрівник дозволений період перебування і через який зовнішній кордон держави-члена він потрапив на територію", - сказала Кальмус.

Система також передбачає використання у всіх країнах-членах пристроїв розпізнавання осіб.

"Пристрій на кордоні робить фотографію людини, яку машина автоматично порівнює зі знімком у відсканованому проїзному документі", - уточнила Кальмус.

Фактично йдеться про автоматичну перевірку достовірності особи, яку зараз роблять прикордонники візуально, дивлячись прямо на людину.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів