Єрусалимський Патріарх захистив Юлію Тимошенко від «брехні Віктора Ющенка», – партієць у Львові

08:54 17 січня 2019 р.

Фото до новини

Релігійна тема у передвиборчому інформаційному просторі стала важливішою, ніж політичні і соціально-економічні програми претендентів на президентську посаду, реальна діяльність їхніх прихильників.


Відео: Львівський прес-клуб

Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" має 20-літню історію. На Львівщині близько 25 тисяч партійців, 880 партійних осередків. А в Україні - більше 600 тисяч членів партії. Про це розповів 16 січня під час обговорення у громадському прес-центрі "Вибори-2019" ролі низових партійних організацій у забезпеченні перемоги на президентських виборах Ярослав Качмарик, депутат Львівської обласної ради, який представляє партію ВО “Батьківщина”. 

- У нас - і ті, хто живе за межею бідності - а таких українців майже 40% (за статистикою - 32%). У нас є пенсіонери - а таких близько 20%. У нас і працівники бюджетної сфери, хоча вони працюють під адміністративним тиском нинішньої політичної влади, Блоку Петра Порошенка зокрема, але вони вірять владі майбутній і підтримують нас, - сказав Ярослав Качмарик. - У нас і молодь. У нас і інтелігенція. У нас і студенти. У нас ті, хто формує політичне електоральне середовище України. Для нас дуже важливо, аби партійна структура була чіткою, як ніколи, на етапі виборів Президента України.

Результатом підтримки партії у суспільстві представник "Батьківщини" назвав підсумки виборів в об'єднаних територіальних громадах. За його словами, майже 34% голосів виборців віддано за депутатів ВО "Батьківщина" в ОТГ на виборах 23 грудня і ще більше - після довиборів минулої неділі. На Львівщині в ОТГ "Батьківщина" має понад 30 депутатів.  

Важливим ідейним фактором консолідації сил - партійнмх і безпартійних - депутат Львівської обласної ради вважає програму змін країни під назвою "Новий курс", яку задекларувала ВО "Батьківщина". 

- Ми маємо поєднання інтересів партійних і громадських організацій, - запевняє Ярослав Качмарик. 

Відповідаючи на запитання про те, які пропозиції низових партійних осередків були прийняті до реалізації керівництвом партії ВО "Батьківщина", Ярослав Качмарик сказав, що перед кожним партійним форумом, а їх було п'ять, кожна територіальна партійна організація подавала інформацію про те, як вона хоче бачити соціальну доктрину, економічну, правову. 

- І оці великі папки, які наш лідер Юлія Тимошенко часто носить і показує, це все та база дій, яка буде робитися президентською владою після 31 березня, - говорить Ярослав Качмарик. - В Україні кажуть, що кожна партія побудована на вождизмі. Я б сказав - на системі лідерства, і лідер "Батьківщини" - 20-літній, незмінний. 

За його словами, партійна структура ВО "Батьківщина" побудована таким чином, що у ній не все вирішують фінанси. Є люди, які десятиліттями працюють за ідею. І вони також мають стимул, що партія йде до влади та обов'язково її отримає на кожному рівні управління, починаючи з президентського рівня. 

- З нами ведуть політичну боротьбу, зокрема, на рівні блюзнірства, - сказав Ярослав Качмарик. - Для прикладу можу назвати ті публікації, які поширювалися деякими інформаційними виданнями від імені колишнього президента України пана Ющенка. Він оголосив наче Юлія Тимошенко під час зустрічі з Єрусалимським Патріархом Теофілом ІІІ зверталася до нього з проханням призупинити процес визнання Православної церкви України. Прес-служба партії "Батьківщина" попросила Патріарха прокоментувати ці повідомлення. Його відповідь я змушений дослівно зачитати, оскільки це - велика політика. "Теофіл III: Це нісенітниця. Я не маю до цього ніякого відношення. Це дуже дивно. Я спростовую це. Ми ніколи не обговорювали з нею ці речі. Це повна брехня. Це брехня, розповсюджена з використанням мого імені. Ті, хто за цим стоять, грають у політичні ігри задля досягнення власних цілей. Він (Ющенко - ЩЛ) брехун. Він бреше. Він має поважати мій статус і те, що я запросив його до Патріархату". Це такі методи боротьби з партією ВО "Батьківщина" і з майбутнім президентом Юлією Тимошенко. 

На думку іншого учасника дискусії Любомира Скочиляса, політолога, заступника директора Центру політичних досліджень ЛНУ ім. І.Франка, починаючи з 2006 року, коли відбувалися парламентські вибори за пропорційною системою, можна було констатувати політичну смерть низових партійних організацій. 

- Ще до цього періоду місцеві організації політичних партій порівняно активно функціонували, намагалися виступати повноцінними учасниками і локального, і навіть загальнонаціонального політичного процесу, - каже Любомир Скочиляс. - А після того, як була запроваджена чиста пропорційна виборча система на рівні виборів до парламенту, місцеві організації перетворилися на додатки до центральних органів партії, і всі локальні питання почали вирішуватися у центрі. 

На цьогорічних президентських виборах партійні осередки також виступають допоміжними, супровідними елементами - і партії, і кандидатів, зауважив Любомир Скочиляс. А в таких партіях, як Радикальна партія і "Народний фронт", формально взагалі відсутні місцеві організації. Тобто де-факто вони є, а де-юре ніде не зафіксовані і не зареєстровані. Бо місцеві організації, зареєстровані як юридичні структури, зобов'язані звітувати про свою фінансову діяльність. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів