Йде потужний процес перекидання в Україну з Росії терористів і зброї, – «ІС»

11:10 10 травня 2014 р.

Протитанковий ракетний комплекс «Метис» на блокпосту терористів у Слов'янську

Протитанковий ракетний комплекс «Метис» на блокпосту терористів у Слов'янську
Фото: alimansarov/twitter.com

Про це попереджає в суботу спільнота «Інформаційний Спротив».

Спільнота «Інформаційний Спротив» повідомляє сьогодні, 10 травня, в «Доповідній записці групи «ІС» щодо ситуації на сході України на 10 травня»

«Щодо АТО (антитерористичної операції. – Ред.)

Учорашні події в Маріуполі показали, що дії силовиків нарешті входять в русло адекватної реакції на події. Керівництво силовиків, задіяних в АТО, демонструє здатність оперативно приймати рішення і віддавати відповідні тактичної обстановці накази.

Особовий склад переступає через психологічний бар'єр застосування зброї у випадках збройного протистояння терористам (виходячи з інтересів силових відомств, ми раніше не згадували про цю проблему, хоча вона була однією з найбільш кричущих у ході АТО).

Особливо варто відзначити ефективність Національної гвардії / Внутрішніх військ (і, особливо, спецназу ВВ). На сьогодні це єдине формування, до дій якого питань практично не виникає.

Також вразила ефективність дій добровольчих підрозділів (в даному випадку мається на увазі батальйон територіальної оборони «Дніпро», сформований із добровольців Дніпропетровської області й прибув до Маріуполя 8 травня). Бойовий дух добровольців виявився на висоті. Варто також відзначити професійні дії їх командування, який зумів дуже швидко зорієнтуватися в обстановці і організувати взаємодію підрозділів.

Слабкою ланкою в силах, що протистоять терористам, залишаються місцеві правоохоронці. Саботаж і зрада в їх рядах має глобальний масштаб. Це одна з найактуальніших проблем, очевидних шляхів вирішення якої на даний момент немає.

Дуже складною залишається ситуація на кордоні України з Росією. Для ефективної протидії проникненню на територію України російських диверсійних груп і зброї Держприкордонслужба України, за нашими даними, гостро потребує додаткових силах і засобах, а також ефективної підтримки з боку інших силових міністерств і відомств України. Особливо плачевною виглядає в цьому плані ситуація на держкордоні в Луганській і Донецькій областях.

Щодо сил терористів

Упродовж щонайменше двох останніх тижнів у терористичних формуваннях на сході ми спостерігаємо повсюдну заміну військовослужбовців спецназу ГРУ ГШ ЗС РФ на найманців, які прибувають з Росії. Це передусім військовослужбовці запасу, які в більшості своїй мають досвід служби в російському спецназі й досвід участі в бойових діях (зокрема, на Кавказі).

Набір таких досить професійно підготовлених найманців російські власті проводять практично по всій території РФ. За даними групи «Інформаційний Опір», навіть в Хабаровському краї Росії впродовж останніх трьох тижнів до місцевих військкоматів викликаються військовослужбовці запасу, які служили в спецназі ГРУ, де їм пропонується за хорошу плату в складі формуються груп убути в Україну для участі в терористичній діяльності. Найбільш активно така робота ведеться в Південному федеральному окрузі РФ.

Одночасно йде потужний процес перекидання з території Росії зброї для терористичних груп на Донбасі.

Вельми небезпечним процесом є припинення діяльності підприємств і різке зростання безробіття на Донбасі на тлі дестабілізації ситуації. Для багатьох місцевих жителів участь в акціях терористів за досить високу для регіону плату (від $100 щодня) є абсолютно прийнятним засобом заробітку.

Ефективна російська пропаганда (роздування міфічної загрози «Правого сектору», нав'язування стереотипів України як «бандерівського» і «фашистської» держави, розповіді про «нелегітимність» нинішньої української влади, дискредитація українських силовиків і АТО як «кривавого придушення народного повстання «і пр.) також є серйозним фактором дестабілізації ситуації в регіоні). Особливе зростання ефективності таких брехливих образів російської пропаганди ми спостерігаємо після трагічних подій в Одесі 2 травня.

Як ми зазначили вище, вивчення ситуації в регіоні в цілому (і передусім у Донецьку) показало, що залишаються великі питання до місцевої міліції. На жаль, у більшій своїй частині місцеві правоохоронці – саботажники і зрадники, які живуть за рахунок народу, інтереси котрого вони абсолютно відкрито зраджують.

Дані «правоохоронці» є серйозним ресурсом для екстремістських сил. У разі продовження служби в лавах МВС України ці зрадники являють собою величезну загрозу для інтересів країни. Разом з тим, у разі їх масового звільнення ми прогнозуємо моментальне поповнення цими зрадниками терористичних угруповань, де вони продовжать свою антиукраїнську діяльність, тепер уже за гроші Москви».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів