Гриценко має записи радіообміну "Беркуту" 30 листопада

07:17 5 грудня 2013 р.

Фото до новини

Ці записи свідчать про спланований характер жорстокого побиття на Євромайдані. Сьогодні Анатолій Гриценко, лідер партії "Громадянська позиція", передасть ці записи Генеральному прокурору.

"Цієї ночі мені передали записи радіообміну командирів "Беркуту" під час нічного штурму Майдану 30 листопада. Із радіообміну ясно, що це був завчасно спланований напад, з чіткою координацією дій окремих груп спецпідрозділу. Команди, доповіді, характерні голоси - все це може допомогти слідству відтворити картину злочину, визначити поіменно керівників і окремих виконавців злочинного наказу.
Записи мною передано різним людям для збереження у різних місцях. Про факт їх отримання я одразу ж повідомив: з трибуни Майдану, близько 02:30 ночі. Принагідно подякував порядним людям, які є навіть в тому "Беркуті", що безпосередньо знищував Майдан.

Чому передали мені? Довіряють. Напевно Генеральній прокуратурі, яка за дорученням Президента проводить розслідування - не довіряють. Я теж не маю довіри до нинішньої Генеральної прокуратури, але завтра все ж офіційно надішлю Віктору Пшонці копію цих файлів. Можливо, він їх має, не знаю. Захоче - використає в ході слідства. Хоча я впевнений: слідство те об'єктивним зараз не буде (ключове слово "зараз"). Чому? Тому що наказ "Беркуту" віддавали згори. З високої гори...

P.S. Для журналістів: інших коментарів з цього приводу від мене не буде. Для слідчих прокуратури: записи я отримав від невідомої людини; від невідомої, але порядної людини: отак і вказуйте у своїх протоколах - тоді я їх підпишу".

Про це лідер партії "Громадянська позиція" написав на своєму акаунті у фейсбуці.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів