Громадяни України і Росії повинні їздити без віз, але за закордонними паспортами, - Лавров

13:41 28 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Громадяни України повинні їздити в Росію за закордонними паспортами. Так само і громадяни Російської Федерації при поїздці в Україну повинні користуватися цим документом. Про це сьогодні в Ростові-на-Дону заявив глава МЗС РФ Сєргєй Лавров.

"Я вважаю, це абсолютно правильно, треба їздити за закордонними паспортами... закордонний паспорт зараз зробити не проблема. Треба зробити так, щоб до моменту, коли цей режим буде вводитися, щоб всі, хто хотів, ці паспорти отримав. А візи нам не потрібні. Я вважаю, це буде колосальною помилкою. Російська Федерація візи запроваджувати не планує", - сказав Лавров. Про  це повідомляє радіостанція "Ехо Москви".

Зараз між країнами можна подорожувати за внутрішніми документами. але в Росії постійно посилюються вимоги до заробітчан з країн колишнього Союзу. Їх беруть на посилений контроль, для них мають намір запровадити спеціальні іспити з вільного володіння російською мовою та знання державної історії Росії.

Ще раніше радник президента Росії Сєргєй Глазьєв, який зазвичай уголос каже те, що у Владіміра Путіна на думці, заявив, що в разі підписання Києвом угоди про асоціацію з ЄС, Росія запровадить візовий режим з Україною.

За внутрішніми документами громадяни України можуть подорожувати в РФ, Білорусь і Казахстан. Так їдуть переважно заробітчани. А ті українці, які хочуть побачити нерадянського світу, їздять за закордонними паспортами, як правило, або на захід, або на південь. Та й самі росіяни - теж. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів