Громадська рада Майдану – проект влади, – опозиція

14:07 10 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/GRMaidan

Нардеп Олег Медуниця переконує: «Там «вуха ростуть» з Банкової».

В опозиції вважають, що ультиматум Громадської ради Майдану щодо єдиного кандидата на президентські вибори – це ініціатива адміністрації Януковича. Про це в ефірі «Громадського телебачення» заявив опозиційний депутат Олег Медуниця.

Він висловив переконання, що сама ГРМ є проектом Банкової. «Я абсолютно переконаний в тому, що там (у ГРМ. – Ред.) «вуха ростуть» з Банкової (вулиця в Києві, на якій розташовано Адміністрацію Президента. – Ред.). Це така спроба розкласти Майдан зсередини. В такий спосіб було розкладено податковий Майдан», – заявив депутат. «Це такий спосіб, коли влада бачить, що вона силовим способом не може розігнати Майдан, і намагається створити всередині проблему», – додав він.

Медуниця думає, що ГРМ складають із різних «ображених» активістів. «Всякі люди є. Когось образили, комусь на ногу наступили, когось на сцену не пустили. Таких ображених зараз підбирають і формують із них якусь квазіструктуру», – сказав він.

Депутат думає, що головною задачею ГРМ є «заговорити» Майдан. «І потім ці люди будуть намагатися відтягнути увагу протестно налаштованих громадян від того що справді відбувається на Євромайдані», – сказав Медуниця. Він також запевнив, що опозиція не планує виконувати ніяких ультиматумів ГРМ.

Своєю чергою, один з керівників ГРМ Павло Жовніренко заявив, що ця організація не самоорганізувалась і об'єднує людей,які давно стоять на Майдані, хоч свій намет і встановила лише у 9 січня. Як відомо, 9 січня ГРМ висунула опозиції ультиматум щодо висунення єдиного кандидата до 10 січня.

Про це інформує сьогодні, 10 січня, «Українська правда». Своєю чергою, «Незалежне Бюро Новин» повідомляє в п’ятницю:

«Перший всеукраїнський форум Євромайданів, який пройде 11-12 січня в Харкові, стане спробами влади розколоти Майдан і дискредитувати його, щоб внести сум'яття серед його прихильників. Про це заявив колишній народний депутат, заступник голови партії «Реформи і порядок» Володимир Філенко.

«Майдан став головним політичним явищем України. Так було минулого року, так буде і цього. Тому спроба осідлати тему Майдану в нинішній ситуації буде проявлятися з багатьох сторін. Як зсередини Майдану – це намагатимуться зробити його аутсайдери, так і зовні – постійними спробами влади розколоти Майдан і дискредитувати його, щоб внести сум'яття серед його прихильників», – цитує політика прес-служба руху «Третя Українська Республіка».

На думку представників руху, Харків – «зручне місто для такого провокаційного зборища».

«У Харкові ми станемо свідками чергової такої «блискучої» спроби розколоти політичну і громадську частина Майдану. До речі, це місто обране аж ніяк не випадково для проведення Всеукраїнського форуму Євромайданів 11-12 січня, адже саме через Харків Росія постійно завойовувала Україну. Саме тому Харків в черговий раз не випадково обрано форпостом можливого розколу Майдану. Тим більше, у влади там абсолютно лояльна до влади парочка Кернес – Добкін», – зазначає політик.

Він вважає, що «список учасників, які ініціювали ці так звані збори громадськості», не залишає жодних сумнівів у тому, що вони контролюється і організовується владою.

«Звичайно, подія «не тягне» на Сєвєродонецьк, але певні паралелі проглядаються. Зокрема, Адміністрацією президента на чолі з«недовідставленим» Льовочкіним», – вважає пан Філенко.

При цьому він не виключає, що на цьому форумі будуть присутні і будуть представлені щирі прихильники столичного Євромайдану.

«Я не заперечую будь-яку ініціативу громадськості та будь-які збори громадян для обговорення актуальних проблем. Однак застерігаю бути уважними: треба бачити і ляльок, і ляльководів. Закликаю їх уважно подивитися на це дійство, уважно все вислухати і зробити самостійні висновки», – підкреслив Володимир Філенко.

Як повідомляв НБН, 11-12 січня в Харкові пройде Перший всеукраїнський форум Євромайданів. Під час Всеукраїнського з'їзду представників Євромайданів буде заборонена будь-яка партійна символіка». 

«Щоденний Львів» уже інформував про те, про що заявляють Медуниця й Філенко, в публікації «Громадські ради Євромайдану» створює влада?, – ЗМІ», окрім того, повідомляв, що Львівський Майдан не об’єднав, а розсварив, активісти Євромайдану обіцяють взяти ініціативу у свої руки, Громадська Рада Євромайдану зажадала єдиного кандидата від опозиції, а також – блокування Верховної Ради з першого дня зимової сесії, аби домогтися розпуску парламенту, а лідер гурту «Тартака» Олександр Положинський вважає: «Рада Євромайдану мало чим відрізняється від ВР».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів