Голова Верховної Ради доручив МЗС і СБУ звільнити двох львів'ян з полону в Росії

20:46 1 липня 2014 р.

випускник юридичного факультету Львівського університету імені Івана Франка Юрій Яценко

випускник юридичного факультету Львівського університету імені Івана Франка Юрій Яценко
Фото: YouTube

Їх ще в травні незаконно запроторили до пункті утримування іноземців на території Курської області.

Агенція «Інтерфакс-Україна» інформує сьогодні, 1 липня, в повідомленні «Турчинов доручив МЗС та СБУ зробити все необхідне для звільнення двох українців із курського «полону»:

«Голова Верховної Ради Олександр Турчинов дав доручення міністрові закордонних справ України та Службі безпеки України вжити всіх заходів для звільнення студента та випускника Львівського національного університету ім. І.Франка, які два місяці перебувають на території Курської області (Росія). «Я даю протокольне доручення міністрові закордонних справ, Службі безпеки України, щоб ми все-таки захищали долю кожного громадянина України, тим паче тих, хто потрапив у полон до спецслужб Російської Федерації», – сказав О.Турчинов на вечірньому засіданні Верховної Ради у вівторок.

Його доручення надійшло після того, як народний депутат України з фракції «Батьківщина» Михайло Хміль звернувся до спікера з вимогою звернутися до МЗС та СБУ і допомогти у звільненні студента п’ятого курсу юридичного факультету Львівського університету ім. І.Франка та випускника цього самого факультету Юрія Яценка та Богдана Яричевського, яких із травня тримають у пункті утримування іноземців на території Курської області. М.Хміль також повідомив, що ще 20 травня адміністративний суд у Росії ухвалив рішення про видворення цих громадян України з території Російської Федерації.

За словами депутата, досі з невідомих причин молодих людей продовжують тримати в пункті утримування іноземців. Раніше ЗМІ повідомляли, що ще 8 травня суд ухвалив рішення про видворення цих львів'ян із території Росії. Адвокати раніше висловили підозру, що стосовно молодих людей могли використовувати фізичну силу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів