Голова комітету Сенату США засвідчив у Львові підтримку України американським народом

19:40 8 грудня 2018 р.

Фото до новини

Голова комітету з національної безпеки та урядових справ Сенату США, республіканець Рональд Джонсон, побував у суботу 8 грудня на Львівщині, відвідавши Міжнародний центр миро творчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Старший сенатор США від штату Вісконсин зустрівся з військовослужбовцями 278-го бронекавалерійського полку Національної Гвардії штату Теннессі, які є учасниками міжнародної військово-тренувальної місії «JMTG-U». Американський політик привітав співвітчизників з прийдешнім Різдвом і наголосив, що їх місія в Україні надзвичайно важлива не лише для взаємовідносин між країнами, але й для європейської та світової без пекової ситуації загалом.

Сенатор Рональд Джонсон є співавтором резолюції сенату США на підтримку територіальної цілісності України і засудження агресивних дій РФ у акваторії Чорного та Азовського морів. Саме сенатор Рональд Джонсон нещодавно запропонував провести міжнародні операції, під час яких групи кораблів пройдуть в Азовське море через Керченську протоку.

Після робочої зустрічі із керівництвом Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного американський політик заявив для преси: «Я приїхав до України з метою підтвердити велику підтримку України американським народом та урядом Сполучених Штатів. Хотів би наголосити про резолюцію Сенату США, співавтором якої я є. Цей документ буквально упродовж декількох годин був підтриманий 55 американськими законотворцями. Я підкреслив це саме тому, що цей факт дає усім нам зрозуміти, наскільки сильно є підтримка Америкою України».

«Відповідно до тексту документу, Сенат Сполучених Штатів Америки рішуче засуджує агресію і провокативні дії Російської Федерації проти України та вимагає у Росії негайно звільнити усіх українських моряків, військові кораблі та припинити чинити перешкоди судноплавство у Чорному і Азовському морях. Резолюція підтверджує, що поведінка Росії є дестабілізуючим фактором і продовжує ескалацію конфлікту», – зазначив також сенатор.

Рональд Джонсон доповнив: «Ми закликаємо міжнародне співтовариство об’єднатися у засудженні дій Росії! Текст резолюції ще раз підтверджує кримську декларацію державного секретаря Майка Помпео про те, що жодна спільнота, в тому числі й США ніколи не визнають протизаконну анексію Криму. Ми закликаємо членів НАТО та наших європейських партнерів переглянути ставлення до російського газогону «Північний Потік-2», який Росія планує фактично як інструмент зміцнення свого геополітичного впливу в Європі».

Про це повідомили в суботу, 8 грудня, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів