Голова комітету Держдуми заявив, що Порошенко поспішив оголосити швидке звільнення Надії Савченко

15:52 12 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: vk.com

Керівник комітету нижньої палати парламенту РФ з міжнародних справ Алєксєй Пушков заявив у четвер: «Можливо, доля Савченко стане предметом додаткових переговорів».

«У Держдумі РФ заявили, що автоматичного звільнення Савченко не буде – повідомила сьогодні, 12 лютого, інформаційна агенція УНІАН, конкретизуючи при цьому:

«Механізму автоматичного звільнення громадянки України Надії Савченко не існує, її невинуватість повинен довести суд, вважають у Держдумі (нижній палаті парламенту. – «ЩЛ») РФ. Про це заявив голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Алєксєй Пушков.

За його словами, інформація по Савченко «потребує підтвердження, оскільки, як ви знаєте, це високоемоційна тема». Пушков припустив: «Як я розумію, якщо Порошенко зробив таку заяву, перебуваючи в Мінську, мабуть, йому було важливо послати сигнал до Києва, що він чогось досяг по долі Савченко». 

Однак, за словами Пушкова, «їйвисунуто дуже серйозні звинувачення, і, щоб вони були зняті, або слідчі органи повинні прийти до того, що ці звинувачення недостатньо обгрунтовані, або має відбутися суд, який прийме рішення про її невинуватості». Він також сказав:

«Автоматичного механізму звільнення людини, обвинуваченої в співучасті у вбивстві, в даному випадку російського журналіста, не існує. Інша справа, що, можливо, доля Савченко стане предметом додаткових переговорів». 

У зв'язку з цим він не виключив, що в ході цих переговорів будуть досягнуті домовленості, що до Савченко будуть допущені міжнародні спостерігачі або представники якихось держав. Пушков також стверджував:

«Але змусити Росію відмовитися від дій, прийнятих для правової держави, практично неможливо – або слідство приходить до висновку, що обвинувачення необґрунтовано, або суд. Тому будемо сподіватися, що ця проблема не стане тим чинником, який зірве виконання Мінських угод».

Як інформував «Щоденний Львів», Петро Порошенко заявив, що досягнута домовленість про швидке звільнення з російського полону українського військовослужбовця Надії Савченко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів