Глава МЗС Росії вперто домагається від України конституційної реформи

18:58 15 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pikabu.ru

Міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров вкотре висловив свої захцянки з приводу того, що, на його думку, «українська влада повинна».

Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров заявив, що Москва є нібито «єдиною силою, яка виступає за збереження Донбасу у складі України при врегулюванні кризи». Він також наголосив: «Ми зараз єдині, хто цього домагається, наполягаючи на виконання того самого зобов'язання, про яке я сказав: проведення конституційної реформи за участю всіх регіонів і всіх політичних сил України».

При цьому Лавров вважає, що українська влада повинна створити для південного сходу України «можливість фінансово забезпечувати свої потреби за рахунок домовленості з центром з податкових питань, щоб вони могли користуватися своєю мовою, щоб вони могли святкувати свої пам'ятні дати, а не ті, що нав'язані однією частиною країни». Міністр також вкотре висловив свої захцянки (цитуємо): «Я не бачу, як на сході і на півдні України ці свята можуть відзначатися – там відзначають 9 травня. Треба виходити з цієї реальності: не можна нав'язати всій країні якусь ідеологію, коли цих ідеологій в країні представлено кілька». 

Лавров також заявив, що він «бачить необхідність у якнайшвидшому скликання Контактної групи по Донбасу». Про це повідомило в понеділок інтернет-видання київської газети «Дзеркало тижня. Україна» з посиланням на російську інформаційну агенцію «Интерфакс».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів