МЗС Росії вперто продовжує домагатися особливого статусу її диверсантів і колаборантів в Україні

01:05 13 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: «The Week»

Міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров заявив по закінченню зустрічі з колегами з України, ФРН і Франції, яка проходила ввечері 12 січня у Берліні: «Одним з інструментів вирішення конфлікту на Донбасі має стати надання особливого статусу «ДНР» і «ЛНР» через конституційну реформу».

Міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров заявив по закінченню зустрічі з колегами з України, ФРН і Франції, яка проходила ввечері у Берліні: «Одним з інструментів вирішення конфлікту на Донбасі має стати надання особливого статусу «ДНР» і «ЛНР» через конституційну реформу».

Лавров підкреслив, що згода по ряду найважливіших питань неможлива без початку конституційного процесу в Україні. Він також наголосив:

«Політичний процес, процес конституційної реформи має створити ту рамку, яка дозволить поставити в правильний контекст всі завдання з виконання кожного пункту мінських домовленостей. Включаючи припинення вогню, відведення важкої артилерії та іншої важкої техніки, більш ефективну доставку гумдопомоги, звільнення заручників, забезпечення особливого статусу Донецькій і Луганській проголошеним народним республікам і вирішення питань економічного відродження Донбасу».

Цю його заяву передає сьогодні, 13 січня, інформаційна агенція «УНН». Натомість телеканал «ICTV» інформував у понеділок в повідомленні «У Путіна сказали, що зупинить війну»:

«У Путіна простягають руки до конституції України. Москва виступає за початок діалогу щодо конституційної реформи України з участю всіх політичних сил і регіонів країни. 

Про це заявив глава МЗС Росії Сєргєй Лавров на прес-конференції за підсумками переговорів з главою МЗС Латвії Едгаром Ринкевичем. Дослівно ж він заявив: «На переконання Росії, при всій важливості різних зовнішніх та міжнародних форматів головним є початок справжнього прямого загальнонаціонального діалогу з конституційної реформи за участю всіх регіонів та політичних сил України з тим, щоб досягти національного примирення, а через національне примирення – досягти національної згоди про те, в якій державі всі українці будуть відчувати себе комфортно і безпечно».

Про це повідомляється на сайті телеканалу «ICTV».

Ремарка «Щоденного Львова»: як бачимо, керівництво Росії не приховує, що мета її війни проти України – легалізувати в результаті конституційної реформи легалізувалися в нашій країні своїх диверсанти та колаборанти, аби ті стали законною владою на окупованих територіях, загрожуючи поширенням «Лугандону» на суміжні з ним області. Але навряд чи після цього й справді всі українці будуть відчувати себе комфортно і безпечно...

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів