Глава МЗС Росії домагається від України припинення вогню та контактів із бандформуваннями (відео)

21:15 3 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ТСН.ua

Натомість міністр закордонних справ Павло Клімкін наполягає, щоб бойовики також припинили стрілянину.


Відео: ТСН

«Телевізійна служба новин» каналу «1+1» інформує сьогодні, 3 липня, в повідомленні «Кремль на свій лад трактує берлінські домовленості та хоче, щоб Київ припинив вогонь»:

«Росія знову має своє, окреме, трактування домовленостей, які напередодні досягли в Берліні міністри закордонних справ чотирьох країн. На думку політиків у Кремлі, Захід має вплинути на Київ, щоби він припинив вогонь і якнайшвидше призначив дату та місце контактної групи по Україні.

Ідеться про перемови у форматі Україна-Росія-ОБСЄ. Під час останніх двох таких зустрічей у них також брали участь і політичні представники бойовиків.

«Щоб виконувалася декларація, узгоджена в Берліні, вирішальну роль повинні зіграти західні колеги, щоб переконати київську владу в необхідності слідувати тому заклику, який у декларації зафіксовано, – скликання контактної групи для узгодження на двосторонній основі режиму припинення вогню», – сказав міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Позиція України однозначна – нове перемир'я  можливе, але тільки в тому разі, якщо бойовики складуть зброю. Вже відомо, що Ангела Меркель та Франсуа Олланд переконували в необхідності миру в Україні саме російського президента.

У телефонній розмові західні лідери вмовляли Путіна, щоби перемир'я було двостороннім, і бойовики припинили стріляти. Як вже раніше повідомлялося, у Берліні Лавров захищав сепаратистів, а Клімкін наполягав виключно на двосторонньому перемир'ї».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів