Гіперболізація своїх досягнень – це чорні передвиборчі технології, – політолог у Львові

18:55 15 лютого 2019 р.

Фото до новини

За допомогою чорних технологій політики маніпулюють думкою та свідомістю громадян і викривляють інформацію. Але громадяни не розуміють, що ними маніпулюють.


Відео: Львівський прес-клуб

Ппо це сьогодні,15 лютого, під час засідання прес-центру «Вибори-2019» на тему: «Чорні технології на виборах Президента України», яке відбулося у Львівському прес-клубі, заявив доктор політичних наук, професор НУ “Львівська політехніка” Микола Бучин.

- Чорні технології спрямовують не на кандидатів, а проти їхніх опонентів.  Наприклад, якщо кандидат обливає брудом інших та поширює негативну інформацію про своїх конкурентів. Також до чорних технологій належать технології, коли кандидат гіперболізує свої досягнення, показує себе у ліпшому світлі та викривляє інформацію на свою користь, - каже Микола Бучин. 

Представник центрального виборчого штабу кандидата в Президенти України Анатолія Гриценка Тарас Стецьків вважає, що технології поділяються на чорні та маніпулятивні. До чорних він зараховує відверте оббріхування опонента. А до маніпулятивних – витончене подання напівправди. 

- Чи можна вважати чорною технологією висунення в кандидати однофамільця? У 2002 році, коли я балотувався до Верховної Ради, чинна тоді влада висунула на моєму окрузі двох Стецьківих. Я тоді набрав 42 тисячі голосів. А вони разом – 5 тисяч, - згадує народний депутат України попередніх скликань. 

Така технологія, на його думку, є маніпулятивною, тому що не заборонена законом. А ось купівля голосів, чим зараз займається штаб одного з кандидатів у Президенти – це вже чорні технології. 

- У МВС вже зафіксовано понад тисячу порушень виборчого законодавства. Серед них є і технології скупівлі голосів. Це коли з людиною укладають договір трудової угоди і на картку виплачують гроші, - говорить Тарас Стецьків. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів