Генерал-майор Наєв запевнив – солдати зі Львівщини отримають реабілітаційні відпустки додому (відео)

20:30 11 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.comParaVozzikphotos

Начальник штабу оперативного командування «Південь» повідомив: «Я отримав чітке розпорядження – здійснити переміщення зазначеного підрозділу в Харків, де вони здають свою зброю, техніку. На них там вже чекають зібрані автобуси, які переміщають їх в місто Яворів, звідки вони призивалися, де їм буде надана реабілітаційна відпустка».


Відео: «112 Україна»

Бійці 24-ої окремої механізованої бригади, яким відмовили у відпустці і після бойових дій на Донбасі передислокують в місто Чугуїв Харківської області, влаштували на вокзалі Запоріжжя акцію протесту. Вони вимагали, щоб «командування на камеру пояснило свої неправомірні накази».

«Усе йде до того, що нас знову відправлять на війну. Ми були в зоні АТО 56 днів, за це надається десятиденна відпустка. Але замість того, щоб їхати додому, ми їдемо в Чугуїв нібито розвантажувати техніку. Причому усією бригадою. Хоча для цього цілком достатньо 10 осіб. Хто придумав проїхати через усю зону АТО, у тому числі Краматорськ і Слов'янськ, щоб здати техніку? Ми могли б здати її і в Яворовому», –  заявили солдати.

Вони також повідомили, що на їхні запитання начальство не відповідає: «Це повний ігнор, нас везуть, як стадо на бійню. Ми не боїмося відправки, ми вимагаємо до себе людського ставлення, і не довіряємо тим, хто віддає накази».

За словами одного з бійців, «з технікою, яка перебувала у нашому розпорядженні, ми могли звільняти міста, але нам не давали воювати». Він також сказав:

«Була команда тупо спостерігати. Ми доспостерігались до величезних втрат – загинули понад 200 осіб. Хто віддав наказ звести 72-у, 79-у, 24-у бригади в одну колону, щоб усіх нас накрило вогнем як з російського боку, так і з українського?!». 

Усі військовослужбовці єдині в думці – керівництво некомпетентне і обманює не лише їх, але і усю країну. «Коли вони повідомили ЗМІ, що ми вийшли з оточення і вже знаходимося в Запоріжжі, ми були ще в пеклі. Потім рапортували на ТБ, що нам дали коридор, але ніякого коридору не було. Нас зливали і знищували», – вважають солдати, що побували в зоні АТО.

Вирішити ситуацію в Запоріжжі з Дніпропетровська приїхав генерал-майор Сергій Наєв, який пообіцяв, що після здачі зброї і техніки в Чугуєві, бійці отримають реабілітаційну відпустку і поїдуть додому. Про це повідомила в понеділок іагенція «Укрінформ». Натомість телеканал «Інтер» розповів про це так:

«Близько п'ятисот військовослужбовців 24-ї механізованої бригади зажадали від командування відправити їх на побивку додому, в Яворів Львівської області. Декілька днів тому бойовий підрозділ вирвалося з «казана» в Луганській області, де їх обстрілювали «Градами» з Росії.

Солдати кажуть – їм обіцяли відпустку, але замість цього перекидають до Харкова. Військовослужбовці покинули потяг і розмістилися імпровізованим табором на залізничному вокзалі Запоріжжя.

Для того, щоб переконати солдат повернуться в вагони, і продовжити слідування, генералам зі штабу оперативного командування знадобилося майже 5 годин.  У той же час самі військовослужбовці запевнили: їхня акція – не саботаж.

Кажуть, що просто потребують відпочинку, перед відправкою в зону АТО. Зокрема, військовослужбовець 24-ї механізованої бригади Володимир Колещук пояснив: «Людям треба трошки віддихнути. Трошки побути вдома. І тоді обов'язково повернуться. А просто чого люди бояться – що зараз відправимся на Харків і знову в зону АТО. Ми тільки з фронту».

Натомість начальник штабу оперативного командування «Південь» Сергій Наєв запевнив: «Я отримав чітке розпорядження – здійснити переміщення зазначеного підрозділу в місто Харків. Де вони здають свою зброю, техніку. На них там вже чекають зібрані автобуси, які переміщають їх в місто Яворів, звідки вони призивалися, де ним буде надана реабілітаційна відпустка».

Телеканал «Інтер» розповів про це сьогодні, 11 серпня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів