Генерал-лейтенанти української й російської армії домовилися припинити вогонь в аеропорту Донецька

12:00 3 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Центру з питань припинення вогню на Донбасі в інтернет-мережі «Facebook»

У Центрі з питань припинення вогню на Донбасі повідомили вчора пізно ввечері: «Стосовно аеропорту Донецька досягнуто домовленості про те, що з 18.00 сьогодні припиняється вогонь у аеропорту».

У Центрі з питань припинення вогню на Донбасі розповіли вчора пізно ввечері в повідомленні «Центри з контролю виконання режиму припинення вогню запрацюють в Луганську і Донецьку»:

«Вівторок 2 грудня видався досить насиченим щодо подій для особового складу Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. Зокрема, співкерівники Спільного центру з української та російської сторін: представник ЗС України генерал-лейтенант Володимир Аскаров та представник ЗС РФ генерал-лейтенант Олександр Лєнцов упродовж дня брали участь у проведенні робочої зустрічі за участі представників ОБСЄ та окремих районів Донецької області у місті Донецьк.

Основною метою цього заходу стало обговорення плану заходів із виконання «Мінського» меморандуму. Після завершення роботи, спів керівники підбили підсумки роботи та оголосили про результати обговорень проблемних питань.

Генерал-лейтенант Володимир Аскаров підкреслив, що сторони, які брали участь у обговоренні, дійшли згоди про запровадження режиму «тиші». Окремо зупинилися на інформаційній складовій режиму припинення вогню.

Погодились розробити і затвердити розпорядчі документи про організацію і проведення заходів припинення вогню. Стосовно аеропорту Донецька досягнуто домовленості про те, що з 18.00 сьогодні припиняється вогонь у аеропорту.

Також опрацьовується питання щодо постачання їжі, води, засобів обігріву до захисників нового терміналу летовища. Крім того, обговорили порядок виконання заходів за планом «мінського» меморандуму.

Обсудили деякі проблемні питання, що виникають у сторін. І, загалом, зблизили наші позиції. Представник ЗС РФ генерал-лейтенант Олександр Лєнцов повідомив про те, що однією з цілей сьогоднішньої робочої зустрічі в Донецьку було розгортання у місті робочої групи з контролю та координації з питань припинення вогню, аналогічної за своїми завданнями тій, що діє зараз у місті Дебальцеве, яка буде займатися моніторингом ситуації в окремих районах Донецької області, контролем виконання режиму припинення вогню та відводу важкого озброєння на рубежі, а також іншими питаннями передбаченими «мінськими» домовленостями.

Ми визначились із місцем розміщення цього центру і оперативна група вже приступила до його розгортання. Ми упевнені, що з четверга центр запрацює у повному обсязі. 

Особовий склад центру буде аналогічним дебальцевському: представники Збройних Сил України, окремих районів Донецької області, військові РФ та за участі ОБСЄ. Мета розгортання такого центру у Донецьку – безпосередня участь керівництва окремих районів Донецької області у контролі за реимом припинення вогню та відведенням підрозділів. Аналогічний центр діятиме й в Луганську».

Про це повідомляється на сторінці Центру з питань припинення вогню на Донбасі в інтернет-мережі «Facebook». Як інформував «Щоденний Львів», за даними правозахисника Олени Васильєвої, лише за один день штурму аеропорту Донецька знищено 299 російських окупантів, за всю війну – 4672.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів