Форум ГО порадив, кого підтримати на виборах у Львівській області

08:48 18 липня 2019 р.

Фото до новини

Форум громадських організацій закликав підтримати на виборах 21 липня партію «Європейська солідарність».


Відео: Львівський пресклуб

Про це 17 липня під час прес-конференції: «Підсумки Форуму громадських організацій», яка відбулася у Львівському пресклубі, заявив координатор Форуму громадських організацій Володимир Парубій.

- Аналізуючи всі політичні сили, зупинилися на «Європейській солідарності», тому що там підібрані люди, які здатні протистояти реваншистським силам, які будуть у великій кількості в тому парламенті. Ми підбирали не просто нові обличчя, а людей, які своїм життєвим та політичним досвідом показали здатність відстоювати національні інтереси, - каже він.

З-поміж мажоритарників Львівщини, за словами Володимира Парубія, варто підтримати майданівського сотника та добровольця у війні з Росією Михайла Боднаря, чинних депутатів Миколу Княжицького та Оксану Юринець, голову лікарського товариства Олега Дуду.

- Нинішні вибори не є звичні та традиційні. Вони будуть вирішальними для долі України. То буде певний переломний та історичний момент. Ці вибори ми розглядаємо як черговий етап у нашій столітній боротьбі з Росією, яка змінює форми цієї  боротьби. І нині ця боротьба досягла незвичайного напруження, бо поєднує в собі і військову агресію, і інформаційну. Після нашого програшу на президентських виборах ми доклали максимум зусиль, щоби підтримати саме ті сили, які зможуть відстоювати національні інтереси в парламенті. Бо нині головна лінія фронту нашої боротьби з російською агресією, з п’ятою колоною в Україні переміщається саме в парламент. Там буде вирішальний бій за Україну, - вважає Володимир Парубій

За словами голови всеукраїнської ГО «Союз українок» Ореслави Хомик, майже щовиборів її хвилювало те, що Україна стоїть на межі чергової окупації Москвою.

- Але під час такої ситуації, яка склалася зараз, у час війни, є величезна тривога, що на парламентських виборах можуть взяти реванш промосковські сили. Тому ми сьогодні звертаємося до українців – переглянути свої позиції. До тих, хто ще не визначився, до тих, хто «по приколу» чи за якимось іншими переконаннями проголосували не за державницьку силу. Сподіваюся, що мудрість українців переможе, і ми не дозволимо реваншу охопити Україну, - висловила вона надію. 

Окремо Ореслава Хомик зупинилася на важливості Томосу для України. 

- Це – не просто релігійний документ для церкви. Це – повернення Києву статусу релігійного центру. Християнство має кілька релігійних центрів – Рим, Константинополь і була Москва. На відновлення релігійного статусу Києва Україна чекала тисячу років. Коли християнські лідери зустрічаються, то не тільки про церкву мова йде. На цих зустрічах, які раніше оминали Київ, йшлося про економіку та інші питання розвитку держави, - пояснює голова всеукраїнської ГО «Союз українок».

Професор, член президії Конгресу української інтелігенції Львівщини Василь Лизанчук нагадав, що нині багатьох українців хвилює заробітна плата, пенсія, високі ціни на ліки та комунальні послуги.

- І на цьому свідомо, підсвідомо, відверто і приховано спекулюють колишні регіонали, які є прислужниками московської імперської держави.  Вони заполонили телевізійні канали: 112, NewsOne, ZIК, - каже він.

За словами Василя Лизанчука, йому часто доводиться чути звинувачення в бік Петра Порошенка. 

- Кажуть: «Він такий, він сякий, у нього стільки недоліків». Так, ми можемо назвати десятки недоліків, які стосуються Порошенка, і стільки ж, до яких він не має відношення. Але він, насамперед, - державник. І ті кандидати в депутати до Верховної Ради України, які є в «Європейській солідарності», це – державники за своєю сутністю. І нині нам важливо зберегти українську державу. Так, нині всім важко. Але ми не можемо бути слугами таких людей, як Коломойський, Пінчук та Ахметов. А нині чимало тих, хто видає себе за слуг народу, є слугами Коломойського, - стверджує він. 

Під час пресконференції активісти оприлюднили звернення від Форуму громадських організацій.

- Замість обіцяних нових обличь чудодійників, котрі відразу вирішать наші проблеми, у владній команді з’явилися цілковиті невігласи з оточення одіозного олігарха Коломойського, люди з сумнівною репутацією, для яких усе українське не просто чуже, але й вороже. Цих людей не бачили ні на Майдані, ні на фронті, ні у волонтерському русі, ні в будь-яких політично-суспільних процесах України. Аморфні особи без біографій, які підленько висміювали Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО.  Як можна вірити, що аморальні українофоби, нащадки окупантів, зроблять багатими і щасливими тих, кого вони відверто зневажають? – зачитала Ореслава Хомик звернення. 

  

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів