Естонія надасть Україні обладнання для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС

18:53 14 червня 2023 р.

Фото до новини

Зокрема, Естонія відправить шланги, помпи, човни, гідрокостюми, гумові штани, жилети та інше

Естонія передасть Україні обладнання на майже 457 тисяч євро для ліквідації наслідків повені, яка сталася внаслідок підриву російськими окупантами греблі Каховської гідроелектростанції, про це повідомляє Громадське телебачення з посиланням на Рятувальний департамент Естонії, пише Dailylviv.com.

Зокрема, Естонія відправить шланги, помпи, човни, гідрокостюми, гумові штани, жилети та інше.

«Зараз пріоритетом є евакуація людей із затоплених районів, а щойно вода спаде, можна починати підраховувати збитки та відкачувати воду. Для нас дуже важливо, що ми можемо допомогти Україні в цій кризі. Друзі роблять саме так», — розповів генеральний директор Рятувального департаменту Марго Клаос.

Нагадаємо, що підрив росіянами Каховської ГЕС сталася в ніч проти 6 червня. В «Укргідроенерго» повідомили, що Каховська гідроелектростанція відновленню не підлягає. Підрив призвів до підтоплень територій у Херсонській та Миколаївській областях.

Наразі, за офіційними даними, внаслідок підриву ГЕС відомо про 10 загиблих на Херсонщині та ще двох на Миколаївщині. Безвісти зниклими вважаються 42 людини. Також надходить інформація про загиблих на окупованому лівому березі: лише в Олешківській громаді лікарі повідомили про 8 загиблих.

Україна проводить евакуацію цивільних із зони підтоплення. Станом на 14 червня з Херсонщини та Миколаївщини евакуювали 3761 людину.

Швидкі тести на холеру: на півдні розгорнули інфекційні хаби

Рівень води в Каховському водосховищі впав нижче мертвої точки - Укргідроенерго

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів