Ескалаційний курс чи ескалаційний Курськ. Сон Рябкової кобили

17:06 1 вересня 2024 р.

Фото до новини

Росія змінить ядерну доктрину, виходячи з досвіду війни в Україні.

Росія вкотре заявляє про зміну своєї ядерної доктрини. Ще раз про зміну цієї доктрини заявив заступник міністра закордонних справ росії Сєргєй Рябков кремлівській агенції ТАСС, пише DailyLviv.com.

При цьому Рябков не уточнив, що саме зміниться у військовій доктрині. Наприкінці червня він уже анонсував майбутні зміни, але також не повідомляв, що саме буде змінено.

"Як це неодноразово говорилося з нашої сторони, робота у просунутій стадії, та є чітка установка на те, щоб внести корекцію, яка в тому числі обумовлена ​​вивченням та аналізом досвіду розвитку конфліктів останніх років, включаючи, зрозуміло, все те, що пов'язано з ескалаційним курсом наших західних противників у зв'язку із СВО", - цитує Рябкова ТАСС.

4 серпня Сєргєй Рябков в інтерв'ю телеканалу "Росія-1" заявляв, що РФ може розгорнути ракети в ядерному оснащенні у відповідь на дії Заходу. 

"Я підтверджую: якщо верховний головнокомандувач, якщо наші військові скажуть, що там потрібні спецбоєприпаси на таких-то носіях, значить так воно і буде. Але вони мають ухвалити це рішення, виходячи зі сукупності факторів. Я припускаю, що може настати момент, коли це знадобиться", - відповів Сєргєй Рябков на запитання щодо можливості розгортання російських ядерних ракет.

Також заступник глави МЗС рф заявив, що сигнал, який міністр оборони рф Білоусов передав міністру оборони США Остіну у телефонній розмові, дійшов до адресатів. Він звернув увагу, що "Годинник Судного дня" зараз показує "без двох хвилин", але це не означає, що процес ескалації незворотний.

Крім того, Рябков виключив можливість односторонніх "поступок і подачок" з боку РФ для врегулювання конфлікту навколо України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів