Електорат Львова підтримає на виборах альтернативного кандидата в мери, якого ще не бачить

13:54 23 липня 2020 р.

Фото до новини

Андрій Садовий нині є для львів'ян основним кандидатом на посаду міського голови Львова на майбутніх виборах лише за відсутності альтернативної кандидатури-опонента.


Відео: Львівський пресклуб

Про це, інформує DailyLviv, сказав керівник соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович. Але попереду, зауважує він, ще є 2-3 місяці передвиборчої кампанії.

"Чи готові львів'яни обрати Андрія Садового мером Львова учетверте? Бо також є високий відсоток і тих, хто обирає іншого мера", - запитала Олексія Антиповича під час пресконференції у Львівському пресклубі журналістка інформаційної агенції "Вголос" Яна Федюра. 

- 38 відсотки за Садового, значить 62% - проти Садового, - відповів Олексій Антипович. - Буде другий тур. Це - по-перше... Але, шоб відповісти неарифметично на ваше запитання, я би дав трошки ширший коментар... Я розумію, що львів'яни втомилися від Андрія Івановича... Вони втомилися, вони би хотіли змін. Але дайте кандидата, який забезпечить ці зміни: "Чому ми маємо іти на ризик?" Вибір Андрія Івановича Садового - це багато в чому "аби не гріше". Це не про розвиток. Це не про майбутнє Львова. Це - аби не гірше. Це - виграшна комбанція. Я згоден: Андрій Іванович має всі шанси виграти. Але... Класика України: вибираємо краще з гіршого.

- Але нагадаю ще одні цифри, - коментує Олексій Антипович. - Вони досліджувалися нами напередодні карантину. Пункт перший: Львів пасе задніх. Тобто займає середню позицію з більшості питань. Тільки розвиток туризму, напевно, й можу я згадати (позитивно - ЩЛ). Це означає, що інші міста розвиваються, а Львів стоїть на місці. Погіршення нема, але він не розвивається. А шість років тому Львів був у першій трійці. Львів, Харків, Вінниця - було три лідери. Де тепер Львів? Дванадцяте місце з 24-х. Там (у тому передкарантинному дослідженні - ШЛ) було запитання щодо переобрання мера у всіх обласних центрах України. Так ось близько 20% львів'ян сказали, що вони хочуть переобрання Садового на наступний термін. Приблизно стільки ж сказали, що Андрія Івановича потрібно негайно усунути від посади мера. А 54-55% сказали, шо йому треба дати можливість допрацювати свій термін і замінити на іншого в часі виборів. І найцікавіше: що близько третини виборців самого Андрія Івановича так само за його заміну. Тобто - це (Садовий - ЩЛ) вибір за відсутності альтернативи. 

Отже, можна стверджувати, що електорат Львова шукає нового кандидата на посаду міського голови, але поки що не знайшов, підсумував Олексій Антипович. Це питання до передвиборчої кампанії, яка у Львові стартувала найшвидше в Україні.

Олексій Антипович також нагадав, що є лідери, які тягнуть за собою підтримку партій серед виборців. І є партії, які тягнуть за собою певних політиків. Це два різних підходи електоральних. 

Сьогодні керівник Рейтингу Олексій Антипович презентував у Львові результати спеціального дослідження "Суспільно-політичні настрої мешканців обласного центру".

У Львові назвали п'ятірку кандидатів на посаду мера.

У Львові змоделювали другий тур виборів мера - хто переможе.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів