Експерт у Львові розповів про можливі шляхи зриву виборів

10:34 28 липня 2018 р.

Фото до новини

Зрив виборів Президента в Україні вигідний російській державі-агресору, нині чинному Президентові та опозиційним силам.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 27 липня, під час засідання Громадського прес-центру на тему: «Три сценарії виборів Президента-2019: прямі, у парламенті, відкладені? Ймовірність і ризики», яке відбулося у Львівському прес-клубі, заявив  голова ГО «Free Voice Information Analysis Center», політичний експерт Олексій Роговик. 

- Зрив або невизнання результатів виборів може бути вигідним Петрові Порошенку, якщо він зрозуміє, що програє ці вибори. А опозиційні партії захочуть зірвати вибори, якщо побачать, що Порошенко фальсифікує результати виборів, - пояснює він.

За словами експерта, зірвати вибори можна кількома шляхами.

- Перш за все – запровадження воєнного стану в Україні. Підставою для цього  може стати будь-що. До прикладу, нас може очікувати військове загострення на Донбасі або ж черговий виток агресії з Азовського моря. Так само слід очікувати серію кібератак на ключову українську інфраструктуру, в тому числі – на сервери ЦВК. Не варто відкидати терористичні акти в Києві, щоби посіяти хаос. Також є дуже багато парамілітарних структур, які здатні вчинити силові перевороти. У деяких політичних структур, які програють вибори, можуть здати нерви, - перелічує він силові загрози. 

Крім того, не варто забувати про економічні загрози. 

- Зараз зависло фінансування від МВФ і ЄС. Національний банк у своїх прогнозах каже, що курс долара може досягти позначки в сорок гривень. Це загрожує українській економіці дефолтом, - говорить Олексій Роговик. 

Стосовно політичних ризиків Олексій Роговик нагадав, що з 1999 року загальнонаціональні вибори в Україні завжди виграє опозиція, а не чинна влада. 

- Влада про це чудово знає. Тому зараз йде боротьба за контроль над центральною виборчою комісією. Окремі сили, які мають цей контроль, за допомогою ЗМІ, корупції, адміністративного та силового тиску можуть банально сфальсифікувати результати виборів. Це викличе масові протести людей, - попереджає експерт. 

Він нагадує, що все це можуть робити для того, аби результати виборів не були визнані дійсними.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів