Донецькі міська й обласна ради відхрестилися від сепаратистів

17:58 7 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 5 канал

Вони стверджують у понеділок, що жоден їх депутат не брав участі проголошенні «республіки в складі Росії».

Депутат Донецької облради від «Партії регіонів» Римма Філь заявила інтернет-виданню «Еспресо.TV», що сьоогодні під час проголошення так званої Донецької республіки в приміщенні облради не було жодного депутата і, відповідно, жодних рішень облрада не приймала. Депутат повідомила також: «Як будь яка людина зі здоровим глуздом я вважаю, що захоплення адмінбудівель є злочином. Я абсолютно переконана, що люди, які це зробили мають бути покарані. Все має вирішуватися в абсолютно законному руслі».

За її словами, «сесію облради сьогодні не збирали, облрада зараз не може функціонувати тому що будівля захоплена і сьогодні жодних рішень депутатами, як це було заявлено деякими ЗМІ, не приймалося, бо депутати в принципі не можуть фізично зібратися». Римма Філь стверджуєтакож:

«Жодного депутата облради там не було і наскільки я розумію в апарат облради ніяких звернень не було». Я вважаю, що, з точки зору сприйняття людьми, це не наш сценарій. Настрої різні в регіоні, вони історично були різні, але я можу сказати одне – величезна кількість людей за європейський вибір і особливо за єдність України. Можна бути задоволеним київською владою, можна бути не задоволеним, але те, що більшість за єдність України це однозначно».

Натомість Донецька міськрада заявляє, що не уповноважувала будь-кого брати участь у вирішенні долі Донецької області. Про це, як передає кореспондент УНІАН, сказано в повідомленні Управління зв'язків із громадськістю Донецької міської ради, розміщеному на сайті міськради. Зокрема Донецька міськрада заявляє:

«У зв'язку з подіями, пов'язаними із захопленням будівлі Донецької обласної ради та інших адміністративних будівель у місті, а також із заявами про збори повноважних представників міст, на яких приймалися рішення про долю Донецької області, повідомляємо: Донецька міська рада й дев'ять районних у місті рад не уповноважували будь-кого брати участь у подібних зборах. Донецька міська рада й районні ради продовжують працювати в правовому полі. Ми бачимо своїм головним завданням забезпечення життєдіяльності міста.

У зв'язку з фактами скоєння озброєних провокацій на території міста, ми закликаємо всіх жителів дотримуватися закону і порядку. Наполегливо просимо не брати участі в протиправних діях. 

Ми поінформували лідерів протестних акцій, які проходять біля будівлі обласної ради, про негайну необхідність здачі захопленої зброї з метою недопущення кровопролиття. Всі конфлікти мають бути вирішені правовим шляхом. Ми виступали й продовжуємо виступати за конструктивне вирішення всіх розбіжностей за столом переговорів»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів