Договір про асоціацію з ЄС дасть Україні понад $1 млрд уже наступного року

22:22 16 вересня 2013 р.

Фото до новини

Європейський Союз пропонує рішення, яка має допомогти притягнути до себе Україну. Європарламент схвалив резолюцію, що стосується відносин ЄС з країнами, охопленими програмою Східного Партнерства. У резолюції є дві точки дуже корисні для України – зауважує Аґатон Козінський у щоденнику «Polska the Times».

По–перше є пропозиція, щоб договір про асоціацію став чинним зразу після його підписання. Зазвичай – нагадує видання – країни-члени ЄС мають угоду ратифікувати, що може тривати 2-3 роки. Тому Європарламент запропонував, щоб договір впровадити у життя негайно, у тимчасовій формі. – Що швидше договір стане чинним, тим важче буде змінити його умови – зазначив у розмові з виданням представник України при ЄС Констянтин Єлісєєв. Чому такий поспіх?  Невідомо як на підписання угоди між ЄС та України прореагує Росія. За різними сценаріями, Москва може під час президентських виборів в Україні 2015 року, поставити на чолі держави свого кандидата, який в майбутньому може відмовитися від угоди з ЄС – пише «Polska the Times».

Швидше впровадження в життя договору про асоціацію може принести ще один позитивний наслідок для України – підкреслює видання. У схваленій Європарламентом резолюції є запис про запуск фінансової допомоги для України. Йдеться про заморожені позики чи субвенції з Брюсселя та Європейського інвестиційного банку.

З різних джерел Київ може отримати загалом понад 1 мільярд євро уже наступного року.
Постанова Європарламенту мала ще одну мету – підкреслює польське видання – надати чітку підтримку для країн Східного Партнерства у час тиску з боку Росії.

Понад мільярд євро з Європейського Союзу чекає на Україну

16.09.2013 12:03
Європарламент запропонував, щоб договір про асоціацію впровадити у життя негайно, у тимчасовій формі

Європейський Союз пропонує чергову розв’язку, яка має допомогти притягнути до себе Україну. Європарламент схвалив саме резолюцію, що стосується відносин ЄС p країнами, охопленими програмою Східного Партнерства. У резолюції є дві точки дуже корисні для України – зауважує Аґатон Козінський у щоденнику «Polska the Times». По–перше є пропозиція, щоб договір про асоціацію став чинним зразу після його підписання. У нормальному порядку – нагадує видання – країни-члени ЄС мають угоду ратифікувати, що може тривати 2-3 роки. Тому Європарламент запропонував, щоб договір впровадити у життя негайно, у тимчасовій формі. – Чим швидше договір стане чинним, тим важче буде змінити його умови – зазначив у розмові з виданням представник України при ЄС Констянтин Єлісєєв. Звідки цей поспіх? Отож весь час не відомо як на підписання угоди між ЄС та України прореагує Росія. За різними сценаріями, Москва може під час президентських виборів в Україні 2015 року, поставити на чолі держави свого кандидата, який в майбутньому може відмовитися від угоди з ЄС – пише «Polska the Times».
Швидше впровадження в життя договору про асоціацію може принести ще один позитивний наслідок для України – підкреслює видання. У схваленій Європарламентом резолюції є запис про запуск фінансової допомоги для України. Йдеться про заморожені позики чи субвенції з Брюсселя та Європейського інвестиційного банку. З різних джерел Київ може отримати загалом понад 1 мільярд євро уже наступного року.
Постанова Європарламенту мала ще одну мету – підкреслює польське видання – надати чітку підтримку для країн Східного Партнерства у час тиску з боку Росії.

- See more at: http://www.polradio.pl/5/115/Artykul/147307,%D0%9F%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B4-%D0%BC%D1%96%D0%BB%D1%8C%D1%8F%D1%80%D0%B4-%D1%94%D0%B2%D1%80%D0%BE-%D0%B7-%D0%84%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%A1%D0%BE%D1%8E%D0%B7%D1%83-%D1%87%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%94-%D0%BD%D0%B0-%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%83#sthash.vqv6AnhK.dpuf

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів