До захисників аеропорту Донецька вирушило масоване підкріплення, – волонтер

22:00 19 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Радник Президента України Юрій Бірюков анонсував в ефірі телеканалу «ICTV»: «Найближчим часом ситуація в Донецькому аеропорту може кардинально змінитися».

Інформаційна агенція УНІАН передає сьогодні, 19 січня, в повідомленні «До захисників Донецького аеропорту йде масоване підкріплення»:

«Волонтер Тетяна Ричкова повідомила в ефірі »5 каналу»: «Я розмовляла з хлопцями, які в терміналі – там обвалили перекриття другого поверху, деякі хлопці поранені, але говорять вони спокійно. Наскільки мені відомо, підкріплення йде досить таки масоване».

Про це інформують у понеділок на сайті УНІАН. Натомість інтернет-видання «Апостроф» передає сьогодні, 19 січня, в повідомленні «Бірюков: Найближчим часом ситуація в Донецькому аеропорту може кардинально змінитися»:

«Найближчим часом обстановка в Донецькому аеропорту, який обороняють українські військовослужбовці, може змінитися в кращу сторону. Про це заявив радник президента Юрій Бірюков в ефірі телеканалу ICTV.

«Є надія, що ситуація в Донецькому аеропорту найближчим часом зміниться в кращу сторону. Більше поки розповісти нічого не можу», – сказав він.

Юрій Бірюков зазначив, що сьогоднішнє руйнування перекриттів одного з терміналів, в результаті якого були поранені українські військові, – це результат п'ятиденного обстрілу позицій сил антитерористичної операції. «У більшості випадків – це поранення травматичного характеру, отримані в результаті обвалу бетонних плит», – пояснив радник президента.

Він також додав, що аеропорт Донецька ніколи не мав інфраструктури для оборони, але здавати позиції українські військові не мають наміру. «Донецький аеропорт – це така ж територія України», – підкреслив пан Бірюков».

Про це інформують у понеділок на сайті «Апостроф». Тим часом кореспондент телеканалу «1+1» Андрій Цаплієнко повідомив сьогодні, 19 січня:

«Зателефонував товариш з зони АТО і каже, що, ніби близько сьомої години наші БТРи вже рухаються Жовтневим районом Донецька, а саме біля залізничного вокзалу. Факт тішить. Але, думаю, треба перевірити.

Зв'язався з добровольцем ДУК «ПС» у Пісках, поцікавився – як справи. І, на запитання «Чи заходили наші у місто?» отримав розгорнуту відповідь, навіть, у письмовому вигляді (дякую, Сашко!):

«Ні, не заходили. То під@ри від страху придумали. Але і ми, і вони бомбили по-скаженому. По нам так і гатять з танків.

«200-х» (загиблих. – «ЩЛ») в нас нема. «300-х» (поранених. – «ЩЛ») біля десятка. У військових справи гірше, але в цілому нормально.

В аеропорті була рукопашка навіть і під@ри вивезли Камаз «200-х». Деморалізації в нас нема, жратви повно, набої є».

Андрій Цаплієнко це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів