До влади треба пускати крикливу та нахабну, але українську молодь. Інакше матимемо «нафталін», – політик у Львові

21:39 10 квітня 2019 р.

Фото до новини

Великою помилкою українців стало те, що обравши нового Президента у 1991 році, не переобрали парламент.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 10 квітня, під час дискусії у Львівському прес-клубі на тему: «Чому 21 квітня треба голосувати за...?», заявив член політради Української галицької партії Богдан Панкевич.

- Ми не знищили монополію комуністів в парламенті. Вони більшістю приймали свої закони. Молодь тоді криком кричала: «Давайте нові парламентські вибори». Але захисники компартії стверджували, що комуністи покаялися. А насправді, вони просто змінили маски і не допускали до незалежності, - каже він.

За словами Богдана Панкевича, те саме відбувалося у 1990-91 роках у Львові, в обласній та міській радах. 

- Зі 120 депутатів тільки 11 було молодих. Усі старші, включно з сексотами у вишиванках, ненавиділи молоду генерацію, яка дозволяла собі критикувати навіть В’ячеслава Чорновола за соціалістичні методи і підходи. І вони знищили молоду генерацію, - згадує Богдан Панкевич.

На його думку, до влади треба пускати крикливу та нахабну, але українську  молодь. Інакше матимемо «нафталін» та ту ситуацію, яку маємо сьогодні.

- З іншого боку – нація не має провідників. Щоби не сказали УГС, «Група Першого грудня» чи політв’язні, їх відразу висміюють та знецінюють. Тому в жовтні ми мусимо обрати таку Верховну Раду, яка не буде ручною олігархічною структурою. Чи зуміють українці обрати до парламенту молодих політиків, - риторично запитує Богдан Панкевич. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів