До українського кордону перекидають підрозділи російських десантно-штурмових дивізій, – ЗМІ (відео)

23:56 17 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: YouTube

Про це, як запевняє у вівторок московська газета «Ведомости», їй повідомило джерело, близьке до міністерства оборони РФ.


Відео: «Русско-украинская война»

Журналіст Алєксєй Нікольській повідомив сьогодні, 17 червня, в публікації «Російські війська знову перекидають на український кордон» у московській газеті «Ведомости», що, за словами джерела, близького до російському військового відомства, «зараз дійсно відбувається перекидання до кордону чотирьох батальйонних тактичних груп двох десантно-штурмових дивізій (7-й і 76-й), 56 -й десантно-штурмової бригади та 19-ї окремої мотострілкової бригади. «Не виключено, що кількість перекинутих військ буде збільшено», – додав співрозмовник «Ведомостей». За його словами, «це перекидання проводиться для забезпечення безпеки кордону у зв'язку з неодноразовими її порушеннями з боку українських військових формувань». 

«Ведомости» також цитують експерта російського Центру аналізу стратегій і технологій Василя Кашина, котрий стверджує – мовляв, «із заяв українського керівництва випливає, що військові дії переміщуються на кордон з Росією, тому перекидання туди російських військ для забезпечення її безпеки неминуча»; «війська, швидше за все, будуть реагувати на події так само, як турецькі війська на кордоні з Сирією, тобто припиняти порушення кордону і збивати літальні апарати, які будуть її перетинати».

Як інформував «Щоденний Львів», спільнота військових фахівців «Інформаційний Спротив» та її координатор – керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук – повідомляли сьогодні:

«Уздовж східних кордонів України в прикордонних районах Росії зосереджені російські війська:

Навпроти Донецької області – близько 6 500 особового складу.

Навпроти Луганської та Харківської областей – понад 4 100 о/с.

Навпроти Сумськіої та Чернігівської областей – більше 2 500 о/с.

На території Ростовської області РФ зафіксовані диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ) зі складу частин російського спецназу.

Деякі російські військовослужбовці зі складу ДРГ одягнені у форму Збройних сил України.

Дислокація ДРГ – райони м. Каменськ-Шахтинський, Гуково, Новошахтинськ (Ростовська обл., Росія).

Готові до перекидання на територію України для посилення угруповань терористів (загальною чисельністю понад 1 000 осіб), які діють у р-ні Луганська, Станично-Луганського й Свердловська (Луганська обл., Україна).

Також у прикордонних районах РФ зафіксовані групи бойовиків (найманців) загальною чисельністю до 600 осіб, які мають у розпорядженні вантажні автомобілі і 17 бойових броньованих машин.

Дислокація груп найманців – Матвєєв-Курган, Куйбишево, Лисогорка (Ростовська область Росії).

Готові до перекидання на територію України для посилення угруповань терористів (загальною чисельністю понад 2 500 осіб), які діють у р-ні м. Сніжне, Торез і Шахтарська (Донецька область, Україна).

Також можливе перекидання до кордону (і далі не українську територію) ДРГ зі складу 22 обр СпН (Ростовська обл., Росія), підрозділи якої з 13 червня перебувають у повній бойовій готовності».

«Щоденний Львів» інформував також, що керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук вважає: «Підтягування російських військ до кордону з Україною – це глобальна провокація. Російські диверсанти в українській військовій формі, які зараз стирчать біля кордону, – це інструмент такої провокації. Не здивуюся, якщо завтра на кордоні розпочнуться незрозумілі і вкрай резонансні дії ряджених «українських військових», які дадуть Путіну привід вживати найнеадекватніші дії проти України. Треба пам'ятати, що провокатор Гітлер, який кинув половину світу у вогонь війни – дитина порівняно з провокатором Путіним. Останній не показав і десятої частини тієї підлості й підступності, на які здатний. Зупинити його може тільки міжнародне співтовариство, яке вважає за краще робити красиві заяви з циклу «і вашим, і нашим», аніж діяти».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів