До ранку протестувальники звільнять Львівську ОДА, ще три в інших областях і КМДА

23:30 15 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Про це заявив у суботу народний депутат від ВО «Батьківщина» Арсен Аваков.

Він повідомив сьогодні, 15 лютого, кореспондентові «Української правди», що до ранку активісти Євромайдану звільнять приміщення КМДА й чотирьох ОДА та переобладнають барикади на вулиці Грушевського, забезчуючи там проїзд транспорту. Нардеп пояснив: «У законі про амністію вказано, що треба звільнити усі вулиці, окрім тих, на яких відбувається мирний протест. Під розблокуванням малося на увазі відновлення транспортного руху». 

Аваков також уточнив: «У законі вказано, що територія Майдану на вулиця Хрещатик є територією мирного протесту. Єдина вулиця, яку нам необхідно звільнити – Грушевського. Отже, до ранку на вулиці Грушевського з'явиться шлагбаум та проїзд. Ми там створимо КПП, через яке буде можливе відновлення руху транспорту. Першим через КПП проїде машина з одним з послів ЄС в Україні та одним з народних депутатів».

За словами нардепа, будуть звільнені під'їзди до стадіону «Динамо», де 20 лютого буде проходити футбольний матч. Аваков підкреслив: «Це вже узгоджено».

Він також запевнив, що до ранку буде звільнено будівлю КМДА. Окрім того, Аваков повідомив: «Зранку через міжнародних посередників, а саме – представника посольства Швейцарії як країни, що очолює ОБСЄ – буде передано владі. Біля КМДА буде збережено пікет, а у самій будівлі не буде жодного міліціонера чи співробітника «Беркуту».

За словами нардепа, упродовж ночі будуть також звільнені чотири обласні держадміністрації – Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська та Чернівецька. Аваков додав, що «Полтавську ОДА вже звільнено».

Повідомляючи про це в неділю «Української правда» додає, що сьогодні, 15 лютого, повідомлялося, що на вулиці Грушевського в Києві вже почали частково демонтувати барикади для забезпечення проїзду в напрямку Паркової алеї та в напарямку урядового кварталу. Натомість у Самообороні Майдану заявили, що «барикаду не розбирають, вона навпаки укріплюється».

Активіст Майдану, Мережі громадянської дії «ОПІР», а також Громадської ініціативи «Оновлення країни» Андрій Левус повідомив у суботу на своїй сторінці у соціальній мережі «Facebook»: «В Інтернеті зараз багато різної інформації щодо того, що хтось розбирає барикаду на вулиці Грушевського. Офіційно повідомляю, що барикаду не розбирають. Вона навпаки укріплюється. Буде також організвано можливість проїзду для авто та споруджено КПП, як на всіх інших барикадах. Транспортне сполучення може бути відновлене коли Внутрішні війська звільнять Грушевського зі свого боку. Самооборона принагідно закликає «МВСівців» покинути територію перед барикадою».

«Української правда» нагадує також, що 17 лютого – кінцевий термін виконання умов, за яких буде звільнено від кримінальної відповідальності учасників акції, а прокурор Києва Микола Бескишкий заявляв, що обов'язковою умовою амністії заарештованих протестувальників є звільнення будівлі КМДА.

При цьому вулиці які необхідно звільнити від барикад і забезпечити проїзд транспорту: Грушевського, Городецького, Хрещатик, Інститутська, Трьохсвятительська, Володимирський узвіз, Прорізна, Заньковецької та Майдан Незалежності. Натомість у ВО «Майдан» заявили, що заяви прокурора «суперечать самому закону і зривають мирний шлях врегулювання кризи в Україні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів