До Києва прорвалися 15 автобусів зі силовиками (доповнено відеосюжетами)

11:35 9 грудня 2013 р.

Фото до новини

Євромайданцівці намагаються зупинити їх на трасі.


Відео: Олег Ляшко

«ICTV» інформує сьогодні, 9 грудня, що на Київ все-таки прорвалися з Василькова заблоковані там місцевими євромайданівцями 15 автобусів із особовим складом кримського полку внутрішніх військ спеціального призначення «Тигр». Активіст Сергій Сабов повідомив «Українській правді»:

«Вони прорвали оточення людей. Порозпихали в кювет машини. Витягали людей з машин, викручували руки, ламали пальці».

За його словами, частина автобусів зі спецпризначенцями прорвались, а частину активістам і громаді міста вдалося заблокувати уже на вулиці.

«Тут дуже багато людей зараз стоїть. Не пускаємо. Хоча вони нас вмовляють, що пропустіть порожні автобуси. Але якщо їх пропустити, то вони потім прорвуться, сядуть у автобуси і поїдуть», - пояснив Сабов.

Активісти у Василькові також звернулися до людей з проханням терміново перекрити рух «перед мостом на виїзді з Василькова».

За словами кореспондента «Радіо Свобода», 10 силовиків ідуть до Києва пішки. Їм на вигляд 17-18 років, а вже дійшли вони до Південного кладовища на Одеській трасі.

Як повідомили «Українським Національним Новинам» у прес-службі партії «УДАР», народні депутати від нього вже виїхали на трасу «Київ-Одеса», яку активісти намагаються перекрити машинами. Однак співробітники ДАІ намагаються усунути ці авто з траси, щоб розчисти дорогу для проїзду внутрішнім військам.

За словами активістів, частина силовиків, заблокованих на території військового коледжу у Василькові, розібравши її огорожу і перенісши руками машини активістів, які перешкоджала виїзду автобусів із неї, таки поїхали на них до Києва.

Очевидець повідомив «5 каналу», що на Київ прорвалася з Василькова колона з 20 автобусів, КАМАЗів і ЗІЛів із міліціонерами. За його словами, міліціонери у шоломах з кийками біжать вздовж автобусів і виштовхують з траси будь-яку машину, яка намагається блокувати рух колони на столицю. 

Тим часом у прес-службі київської обласного управління МВС повідомили агенції «Інтерфакс-Україна», що колона силовиків виїхала з Василькова до столиці «для заміни особового складу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів