До 9 травня 2015 року в Україні можуть заборонити комуністичну і фашистську ідеології

07:57 4 березня 2015 р.

Фото до новини

Міністр юстиції України Павло Петренко має намір просити Верховну Раду заборонити комуністичну і фашистську ідеології. Про це він 3 березня сказав в інтерв'ю "5 каналу". Проте у реалізацію такого наміру сьогодні мало хто вірить, оскільки на цю тему більше популістських розмов, ніж практичних рішень.

"Ми спільно з депутатами, з Інститутом національної пам'яті розробили законопроект, який днями буде поданий в парламент, про заборону комуністичної та фашистської ідеології", - повідомив міністр. Таким чином, у разі прийняття відповідного закону Мін'юст зможе скасувати реєстрацію партій, які публічно виражають комуністичну чи фашистську ідеологію.

 Петренко зазначив, що це дозволить найближчим часом заборонити діяльність КПУ в сформованій ситуації, коли судова система фактично саботує розгляд позову про заборону цієї партії.

Newsru.ua нагадує, що за результатами позачергових парламентських виборів, КПУ не подолала навіть 5% -й бар'єр і не пройшла до Верховної Ради 8 скликання, а 8 липня 2014 року Міністерство юстиції звернулося до суду з проханням заборонити діяльність КПУ. 24 липня тодішній голова Верховної Ради Олександр Турчинов оголосив про розпуск фракції КПУ в українському парламенті.

Стосовно посадових осіб Компартії порушено 308 кримінальних проваджень, пов'язаних з підтримкою збройних російських найманців на сході України, сепаратизмом і порушенням територіальної цілісності держави.

18 лютого 2015 року всі судді Окружного адміністративного суду Києва відмовилися від розгляду справи про заборону Комуністичної партії України.

А ось Президент РФ Владімір Путін має прихильність до символічних дат, тому на 9 травня слід очікувати ескалації на сході України. Про це в ефірі безстрокового телемарафону "Україна понад усе" на "5 каналі" заявив народний депутат І-ІV, VІ скликань Тарас Стецьків.

"Путін має схильність до символічних дат. Подивіться, що він робив 24 серпня минулого року - Іловайськ. Що він робив 22 січня на День злуки - Донецький аеропорт. Що він робив на річницю розстрілів на Майдані... Тому, мабуть, на 9 травня він все ж таки щось для нас придумає", - зазначив екс-нардеп.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів