Дезінформацію на сайті Національної гвардії України про «атаку бійців Правого сектору» розмістив ворог, – РНБОУ (відео)

14:10 15 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот зі сторінки на сайті Національної гвардії України

Речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко повідомив у неділю, що повідомлення, розміщені хакерами на сайті НГУ, планують «використати на засіданні Радбезу ООН.


Відео: «5 канал»

«Сайт Нацгвардії «хакнули», сили АТО хочуть дискредитувати на Радбезі ООН», – повідомило сьогодні, 15 лютого, інтернет-видання «Українська правда», конкретизуючи при цьому:

«На сайт Нацгвардії України була здійснена хакерська атака. Про це на брифінгу 15 лютого заявив речник штабу АТО Андрій Лисенко. 

«На сайті було розміщено інформацію про начебто атаку бійців Правого сектору у зоні АТО після оголошення режиму повного припиення вогню. Такі дії спрямовані на дискредитацію української сторони в очах міжнародної спільноти», – заявив Лисенко. 

Також він підкреслив, що повідомлення, розміщені хакерами на сайті НГУ, зловмисники планують «використати на засіданні Радбезу ООН». Як відомо, 15 лютого російські прокремлівські ЗМІ активно тиражували повідомлення про те, що батальйони «Правого сектора» атакують Дебальцеве. Рупори Кремля використовували зокрема скріншот сайту Нацгвардії України з нібито повідомленням Яроша про атаку».

Натомість у сьогоднішніх «Зведених даних» Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони, опублікованих у неділю на його сайті, повідомляється:

«Після оголошення перемир’я 15 лютого на сайт Національної гвардії України була здійснена кібер-атака. Внаслідок злому на сайті було розміщено матеріали, що загони Добровольчого українського корпусу Правий сектор на чолі з Дмитром Ярошем нібито будуть продовжувати наступ, незважаючи на перемир’я. Ця інформація не відповідає дійсності.

Про злом свідчать наступні факти: змінювалась дата опублікованого матеріалу, матеріал перекладався з російської поспіхом через програму «Перекладач Гугл». Подібні помилки можна побачити і в англомовній версії матеріалу.

Такі дії спрямовані на дискредитацію збройних формувань України у населення та міжнародної спільноти. За наявною інформацією, це неправдиве повідомлення хочуть використати російські представники на засіданні Ради Безпеки ООН для звинувачення України у порушенні режиму припинення вогню».

Як інформував «Щоденний Львів», у прес-центрі АТО повідомили в неділю: «За оперативною інформацією, незаконні збройні формування у Донецькій і Луганській областях планують провокації проти сил антитерористичної операції з метою дискредитації наших бійців, зриву перемир’я і режиму припинення вогню».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів