Десантники зі Львова у взаємодії з піхотинцями блокують Луганськ попри запеклі контратаки рашистів (відео)

09:00 14 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Про це повідомляють у четвер прес-центр АТО й керівник Центру військово-політичних досліджень та координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.


Відео: 5 канал

Прес-центр АТО повідомляє сьогодні, 14 серпня:

«Українські десантники у взаємодії з піхотинцями продовжують виконання бойових завдань в районі населених пунктів Новосвітлівка й Хрящувате щодо блокування східної частини міста Луганськ. Підрозділи військ АТО підпали під шість обстрілів.

Двічі було обстріляно аеродром Луганськ (зокрема його обороняють десантники 80-ї аеромобільної бригади зі Львова. – «ЩЛ»). Вогнем із мінометів і БМ 21 «Град» було обстріляно позиції сил АТО неподалік населеного пункту Новоаннівка.

Також під обстріл потрапили підрозділи піхотинців, які висунулися й почали закріплюватися в заданому районі. З боку Російської Федерації позиції наших військ обстрілювались теж двічі.

Прес-центр АТО повідомляє це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість керівник Центру військово-політичних досліджень та координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомляє в четвер такі оперативні дані «ІС»:

«Після успішних дій сил АТО впродовж останніх днів терористи проводять перегрупування своїх сил і здійснюють спроби перехопити ініціативу, проводячи запеклі контратаки відразу в декількох напрямках. 

Найбільш складна ситуація фіксується в районі Іловайска, Горлівки, Донецька, Красного Луча. В районі Сніжного терористи продовжують концентрацію своїх сил, перекидаючи значна кількість живої сили і озброєнь. 

Сили АТО продовжують проводити активні дії з блокування Луганска. Зокрема, йде виконання завдань в районі Хрящеватого й Новосвітлівки, через які проходить траса М04, яка з'єднує Луганськ з іншою частиною території, контрольованої «ЛНР», а також прикордонним пунктом пропуску «Ізварине» на кордоні з Росією. 

Терористи продовжують обстріли сил АТО. Зокрема: 

– Двічі – з мінометів і БМ-21 «Град» – обстріляні підрозділи силовиків в районі Новоганнівка (Луганська обл.). Цим обстрілом бойовики безуспішно намагалися зірвати перегрупування сил АТО в даному районі. 

– Двічі обстріляні позиції сил АТО в районі аеропорту в Луганську. 

– Двічі завдані артилерійські удари по позиціях сил АТО в прикордонних районах з боку Росії».

Дмитро Тимчук повідомляє це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів