Десантники зі Львова прорвали на бойовій техніці кільце облоги навколо аеропорту Луганська, – активіст

22:44 31 серпня 2014 р.

Десантники 80-ї окремої аеромобільної бригади зі Львова на території аеропорту Луганська

Десантники 80-ї окремої аеромобільної бригади зі Львова на території аеропорту Луганська
Фото: Укрінформ

Про це повідомив у неділю лідер громадської організації «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

Лідер громадської організації  »Права справа» Дмитро Снєгирьов повідомив сьогодні, 31 серпня, що 1,5 тис військових, які намагаються відбити луганський аеропорт, опинилися в оточенні бойовиків. За його словами, після того, як українські війська залишили Григорівку, в оточені бойовиків опинились 1,5 тисячі українських військових, які захищають територію луганського аеропорту (зокрема його обороняють  десантники 80-ї аеромобільної бригади зі Львова. – «ЩЛ»).

«Вдень була здійснена спроба прориву десантниками, вдалося разом з бойовою технікою прорвати кільце облоги. Залишається напруженою і складною ситуація в напрямку міста Щастя та Лутугіно, там спостерігається значна концентрація російської регулярної армії», – повідомив також Дмитро Снєгирьов.

Окрім того, за його словами, незважаючи на вчорашній вдалий виліт української авіації і знищення великої кількості бойовиків, із взяттям Новосвітлівки знову відкрита дорога для безперешкодного перекидання Росією на територію України своїх військових.

Про це активіст повідомив у неділю телеканалу «Еспресо.TV». Натомість кореспондентові агенції «Укрінформ» керівник громадської організації «Права справа» Дмитро Снєгірьов розповів сьогодні, 31 серпня:

«Наші військовики заради збереження живої сили залишили селище Георгіївку, що стоїть на трасі Луганськ – Красний Луч – Сніжне. Також більша частина гарнізону, яка утримувала луганський аеропорт, зуміла вирватися з аеропорту, який останнім часом інтенсивно обстрілювався російською артилерією.

Судячи з точності ударів, обстріл здійснювали професійні артилеристи збройних сил РФ. Близько сотні бійців заблоковані в підземних бункерах і чинять відчайдушний опір.

Окрім того, спостерігається велика концентрація сил навколо райцентру Лутугіне й на підступах до міста Щастя на північному березі Сіверського Дінця. Судячи з усього, найближчим часом слід очікувати штурму цих населених пунктів».

про це повідомляється в неділю на сайті агенції «Укрінформ».

http://espreso.tv/news/2014/08/31/boyi_dovkola_aeroportu_luhanska_tryvayut

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів