Десантники зі Львова без втрат відбили чергову атаку терористів на аеропорт Луганська (оновлено)

11:08 17 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ukr-online.com

Про це повідомляють у четвер спільнота «Інформаційний Спротив» та її координатор – керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Луганський сайт «Informator.lg.ua» розповідає сьогодні, 17 липня, в повідомленні «Аеропорт намагалися атакувати на танку і БТРі. Невдало»:

«Українські десантники (з 80-го аеромобільного полку зі Львова. – «ЩЛ») успішно відбили нічну атаку сепаратистів. У ніч з 16 на 17 липня терористи ЛНР невдало намагалися атакувати позиції сил АТО. За розповіддю самих десантників, в хід бойовики Болотова пустили танк і БТР. 

У даний момент в аеропорту відносно спокійно. Звучать рідкісні мінометні постріли, але до позицій десантників не долітають. 

Як повідомлялося раніше, обстріл луганського аеропорту 16 липня тривав весь день. Терористи застосовували гради і міномети». 

Натомість спільнота «Інформаційний Спротив» повідомляла сьогодні, 17 липня, на своєму сайті, а її координатор – керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук – в інтернет-мережі «Facebook»

«Із танків обстріляні позиції сил АТО на території Луганського аеропорту (його, як відомо, обороняють десантники 80-го аеромобільного полку зі Львова. – «ЩЛ»). Втрат серед військовослужбовців немає».

У цьому ж повідомленні також сказано:

«З учорашнього дня не стихали бої поблизу н.п. Маринівка. Українські військовослужбовці відбили 4 атаки противника. Бойовики наступали під прикриттям 5 танків і декількох БТР. У результаті бою сили АТО знищили 3 танка і 2 БТР. Також знищені 3 автомобілі терористів, що доставляли бойовиків до місця зіткнення. Дані щодо втрат обох сторін уточнюються.

У районі н.п.Стукалова Балка було виявлено 2 розвідувальних БПЛА терористів. По ним був відкритий вогонь, але збити безпілотники не вдалося. Через 15 хвилин після виявлення БПЛА терористами був відкритий вогонь по блок-посту сил АТО поблизу н.п.Стукалова Балка.

Бойовики здійснили обстріл блок-поста сил АТО біля селища Металіст поблизу Луганська. Обстріл вівся з мінометів. Втрат серед військовослужбовців немає».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів