Десантників зі Львова розблокували в аеропорту Луганська, вони й до цього успішно контратакували (оновлено)

22:31 13 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: wartime.org.ua

Про це розповідають у неділю очевидці й співголова Громадської ініціативи «Права Справа» Дмитро Снєгирьов.

Сайт «Informator.lg.ua» розповідає сьогодні, 13 липня, під заголовком «Луганчани повідомляють про прорив блокади луганського аеропорту»

«За повідомленнями від місцевих жителів, в результаті авіаударів по позиціях бойовиків у районі міжнародного аеропорту Луганськ знищено кілька РСЗВ «Град» і мінометних розрахунків терористів. На підмогу до десантників (80-го аеромобільного полку зі Львова. – «ЩЛ»), які обороняють аеропорт, прийшла колона української бронетехніки. Наші джерела у ЗСУ поки не підтверджують інформацію про зняття блокади аеропорту. 

Нагадаємо, що облога луганського аеропорту триває з 8 червня. Терористи багаторазово робили безуспішні спроби штурму».

Своєю чергою, телеканал «Еспресо.TV» інформує сьогодні, 13 липня, в повідомленні «Силовики розблокували Луганський аеропорт»:

«Унаслідок контрнаступу сил АТО були розблоковані підступи до Луганського аеропорту Про це Еспресо.TV повідомив голова громадської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгірьов.

Також сьогодні українською авіацією було знищено блок-пост терористів на Юбілейному. 

«Зафіксовані факти масової втечі терористів, тобто коли перевдягаються в цивільний одяг і тікають з місця військових дій. Працюють українські диверсійні групи, втрат немає», – повідомляє Снєгірьов».

Натомість інтернет-видання «Українська правда» інформує сьогодні, 13 липня, в повідомленні «Сили АТО розблокували аеропорт у Луганську»

«У Луганську після сутичок з терористами сили АТО розблокували будівлю аеропорту, яка була захоплена бойовиками ЛНР. Про це повідомляють очевидці подій у соцмережах.

Зокрема, користувач «@EuroMaydan» повідомляє у «Твіттері», що угрупування терористів біля с.Розкішне під Луганськом розбите, війська ЗСУ входять до Луганська».

Щоправда, пізніше інтернет-видання «Українська правда» додало: «Бронегруппа сил АТО в Луганську знаходиться на відстані 3 кілометрів від луганського аеропорту і проводить операцію з його деблокування. Про це «Українській правді» повідомили в Адміністрації президента.

Згідно з повідомленням, в даний час в околицях Луганська проводиться спланована операція з деблокування аерпорту. В результаті зіткнень з бойовиками серед українських військовослужбовців є 3 поранених.

Разом з тим в соцмережах очевидці повідомляли про те, що що угруповання терористів у с.Роскошное під Луганськом розбита, війська ЗСУ входять до Луганська».

Натомість агенція «Гал-інфо» передає сьогодні, 13 липня, в повідомленні «За Луганськ йдуть запеклі бої: Сили АТО наступають, терористи перевдягаються в цивільне і крадуть автомобілі»:

«У ці хвилини в передмісті Луганська йдуть запеклі бої. Сили АТО активно наступають. Про це розповів «Гал-інфо» Дмитро Снєгирьов, активіст з Луганська, співголова Громадської ініціативи «Права Справа».

«Зараз знищений блок-пост в селище Ювілейне, це межа Луганська. Чітко спрацювала наша авіація. Йдуть запеклі бої за селище Розкошне. Тут терористи використовують міномети, артилерію і танки. Від парку Горьокого терористи б'ють по Камброду, де триває бій. Біля Східноукраїнського універитету працює міномет терористів, вони ведуть обстріл по житловим кварталам. Від таксораку рухається танкова колона терористів. У передмісті сили АТО взяли опорний важливий пункт терористів», – розповів Дмитро Снєгирьов.

За його словами, зараз терористи переодягаються в цивільне і з великими сумками, у яких очевидно є зброя, на трасі відбирають приватні автомобілі з метою виїхати з міста. «Загальний настрій у терористів - втікати. Якщо сили АТО не збавлятимуть темп наступу, то за кілька днів Луганськ повністю звільнять від терористів», – наголосив Дмитро Снєгирьов.

Він також додав, що з кварталу Шевченка, в районі Автовокзалу, лунає періодична стрільба. «Від Машзавод терористи били по кварталу Мирний. Є повідомлення про руйнування житлового будинку. Тобто терористи свідомо ведуть обстріл житлових районів Луганська», – сказав він.

Також за його словами, летовище Луганського аеропорту досі під контролем бійців 80-ї окремої аеромобільної бригади зі Львова. «Львівські десантники здійснюють успішні контратаки на терористів, якщо раніше вони сиділи замкнуті, то зараз успішно контратакують», – наголосив він.

Натомість за даними сайту «Informator.lg.ua», «з боку аеропорту десантники прорвалися до сел. Георгіївка і Розкішне (південний в'їзд)». Про це видання повідомляє в неділю, в «Зведенні подій східного фронту України за 13 липня 2014 (за даними «Informator'а)»

«Друзі, інформуємо вас про найбільш важливі події минулого неділі. 

Луганська область.

У мережі поширено кілька відеороликів, на яких видно переміщення вулицями Луганська танків та іншої важкої техніки. У складі колони відзначено 5 танків, 7 бронемашин, один «Град», 4 гармати, тентовані «Газель», довгоміри і кар'єрні самоскиди (Lugansk News Today).

Ми поки що не знаємо про те, чи є ці маневри локальним переміщенням, або ж до обласного центру увійшли додаткові сили бойовиків. При цьому, прес-центр РНБО повідомив про можливий прорив у бік Луганська через КПП «Ізварине» більше 100 одиниць бойової техніки. 

Судячи з інтенсивності вогню, ЗС України стискають кільце навколо Луганська. Звільнено село Сабівка (в'їзд з північного заходу), є повідомлення про те, що з боку аеропорту десантники прорвалися до сел. Георгіївка і Розкішне (південний в'їзд).

У Луганську бойовики протягом дня обстрілювали з установок «Град» селища Металіст (північний в'їзд в місто) і Олександрівськ (північно-західний в'їзд). Вогневі точки розташовувалися в житлових масивах – район 44 школи, аграрний університет, південні квартали. У кварталах Мирний і Південний відзначені попадання снарядів у житлові будинки та школу. 

Уночі ж авіація АТО завдала як мінімум три потужних вогневих удару по базах бойовиків на території Луганщини – в районі міст Попасна, Лисичанськ і Ровеньки. Знищено більше 10 бойовиків і установка БМ-21 «Град», виведено з ладу кілька одиниць бойової техніки. 

Протистояння на КПП «Должанський» третій день – українські військові та прикордонники стримують натиск бойовиків з боку російського кордону. Йде боротьба за ділянку кордону, через який сепаратисти отримують з Росії зброю та іншу допомогу. 

Донецька область

Триває операція АТО зі звільнення села Мар'їнка (західний в'їзд у м. Донецьк). Терористи застосовують проти української армії установки «Град» і міномети.  Обстріл з боку бойовиків не вщухають – на блок-постах біля населених пунктів Олександрівка, Приріччя, Калинів, Комишівка загинуло троє силовиків, троє поранено, пошкоджено 2 БМП і 2 гармати Д-30 (прес-центр АТО). 

Уночі авіація АТО атакувала три опорних пункти сепаратистів – в районах Саур-Могили, Горлівки і Тореза. Знищено дві бази бойовиків, до 30 терористів, дві установки БМ-21 «Град», дві установки ЗУ-23-2, до 6 одиниць бронетехніки, велика кількість боєприпасів та стрілецької зброї. 

У селищі Зугрес (неподалік від Харцизська) терористами підірваний міст через річку Кринка 

Неспокійно у звільнених Слов'янську і Краматорську. Українські військові нейтралізують міни, залишені бойовиками в цивільних будовах, на околицях міст чути вибухи.

Вибухи в Донецьку призвели до загибелі як мінімум 9 мирних жителів (інф. Донецька міськрада). 

Повідомити інформацію 

Якщо ви стали свідком події, про яку варто дізнатися жителям Донбасу та всієї України, повідомте його редакції Informator'а за телефонами: +38 093 621 31 38 або +38 066 195 70 64 

Ваші фото та відеоматеріали надсилайте на електронну пошту: info.informator.lg.ua @ gmail.com 

Слідкуйте за нашими новинами!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів