У Краматорську пропустили нарешті дніпропетровських десантників – без затворів і бойків від автоматів (відео)

00:26 17 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Ілля Азар / pravda.com.ua

Як повідомляє кореспондент «Радіо Свобода», лише на кожній зі шістнадцятьох бронемашин залишилися по одному АК у бойовій готовності.

Шістнадцять одиниць броньованої техніки та понад півсотні військових залишили населений пункт Пчолкіне  поблизу Краматорська. Кореспондент «Радіо Свобода» повідомив наприкінці 16 квітня про це так:

«Сьогодні впрововж дня їх блокували місцеві жителі. На момент закінчення конфлікту біля бронемашин залишалося кількасот людей.

У процесі переговорів брало участь керівництво 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади сухопутних військ України, з іншого боку – так звані «зелені чоловічки». На уніформі у них були закріплені георгіївські стрічки. Ці люди були в масках та зі зброєю.

У результаті переговорів військових випустили з оточення, але вони віддали затвори і бойки від автоматів, без яких зброя не зможе вистрелити. За словами самих солдатів, вони повертаються до Дніпропетровська.

Також військовики запевнили, що за час блокування сутичок з місцевими мешканцями не було. Більш того, люди приносили їм їжу, консерви та питну воду.

«Надійшов наказ, що ми повинні переїхати з пункту «А» до пункту «Б», куди саме, я не знаю. Цивільні мешканці до нас ставляться нормально. Люди просто стоять і не пускають нас далі. Кажуть, щоб ми повертались назад в бригаду», – розповів один з військових Олексій Мітков.

Блокувальники теж кажуть, що військові поводять себе толерантно, а зупинили їх, бо не хочуть, щоб біля їхніх домівок стріляли. «Ми зібралися, щоб зупинити цю техніку. Нас це не влаштовує. Нам не потрібна громадянська війна. Ці хлопці – наші, як вони будуть у нас стріляти?», – каже місцева жителька Алла. 

Беззбройними залишили не усіх військових - на кожній бронемашині один солдат зберіг автомат у бойовій готовності. Сьогодні вдень на Донеччині в Краматорську російські диверсійно-терористичні групи і місцеві екстремісти захопили кілька одиниць бронетехніки Збройних Сил України».

Як інформував «Щоденний Львів», з-під Краматорська надходили в середу повідомлення про прорив з оточення спершу близько 40 українських десантних бронемашин, а згодом – чотирьох.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів