Держдеп США готує санкції проти влади в Україні, – «Foreign Policy» (відео)

12:00 31 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: nikvesti.com

За даними американського журналу, Білий дім спільно з Конгресом виявляють тих, на кого вони будуть накладені.


Відео: news24

Адміністрація президента США Барака Обами вже кілька місяців воює із Конгресом, однак тепер обидві сторони працюють спільно, щоб закласти фундамент нових каральних санкцій щодо України. Таку думку впливовий журналіст Джон Хадсон висловив у блозі «The Cable» журналу «Foreign Policy».

Адміністрація та «могутні члени Конгресу, в тому числі один з її найавторитетніших і найбільш гучних критиків», як пише автор, спільно прагнуть виявити конкретних членів українського уряду та сил безпеки», на яких можна було б накласти санкції у майбутньому.

Співробітник Держдепартаменту, який забажав залишитися неназваним, наголосив, що адміністрація США поки що не вирішила, чи вводити санкції. «І все ж той факт, що каральні заходи взагалі розглядаються, вказує на невдоволення адміністрації насильством, яке шириться Україною, а також відображає потенційну готовність адміністрації діяти», – коментує автор.

«Це попереджувальний постріл, адресований тим українським чиновникам, яких ми вважаємо відповідальними за насильство», – наголосив неназваний співробітник апарату Конгресу.

Інсайдер також зауважив, що офіційна підготовка основ для застосування санкцій – завдання нелегке, потрібно багато канцелярської роботи для виявлення винних і розшуку їх активів. Здійснити санкції на практиці ще важче – знадобляться зусилля як Держдепу, так і міністерства фінансів США.

Журналіст також повідомляє, що посольство США в Києві анулювало візи «кількох українців, причетних до насильства». Щоправда, Держдепартамент відмовився назвати імена цих осіб.

У середу, 29 січня, комітет у міжнародних справах Палати представників закликав усі сторони українського конфлікту утриматися від насильства, а адміністрацію США – замислитися про «цільові санкції проти осіб, які санкціонують застосування сили».

Натомість сьогодні, 31 січня, на сайті американського диппредставництва в Києві опубліковано чергове попередження Вашингтона – «Заяву посла США Пайєтта щодо ситуації в Україні», в якій мовиться:

«США висловлюють занепокоєння зникненням людей і нападами на журналістів та активістів.

Після брифінгу в Міністерстві закордонних справ України посол США оприлюднив заяву, у якій закликав український уряд та опозицію до діалогу і наголосив на необхідності ретельного розслідування нападів та викрадень активістів Майдану. Мета Америки – побачити, як Україна повертається на шлях політичного й економічного оздоровлення із пріоритетом довгострокового розвитку інституційних зв'язків із Європою.

Дуже важливо, щоб усі сторони продовжували спроби діалогу і політична опозиція, провідні опозиційні лідери та уряд намагалися дійти згоди. Ми із-зовні будемо робити усе, що можемо, щоб підтримати цей процес, заохочуючи політичний діалог та відмовляючи сторони від насильства та екстремізму. 

Я вже казав публічно декілька разів, і особливо наголошую на дедалі більшому занепокоєнні мого уряду нещодавним збільшенням кількості нападів на журналістів, політично мотивованими зникненнями людей та нападами на представників громадянського суспільства і правозахисних груп. Надзвичайно важливим є те, щоб ці злочини не забулися і щоб уряд задіяв усі наявні інструменти для розслідування того, що відбувалося, і притягнув до відповідальності винних у цих жахливих злочинах».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів