Депутати Львівської міськради обмежили виступи громадськості на сесії

16:45 10 листопада 2016 р.

Міські обранці відреагували на скаргу керівника секретаріату ЛМР Юрія Лукашевського «бо дуже часто ця трибуна перетворюється, на жаль, на так званий «вільний мікрофон».

У прес-службі Львівської міськради повідомили в четвер, 10 листопада, що депутати ЛМР затвердили сьогодні на її сесії «порядок виступів на пленарних засіданнях». Міські обранці відреагували таким чином на пропозицію начальника управління «Секретаріат ради» Юрія Лукашевського: «Пропонується ініціативу львів’ян щодо виступів на пленарних засіданнях перед депутатами та міським головою поділити на дві категорії: на питання, які є в порядку денному, та яких немає».

Керівника секретаріату ЛМР конкретизував: «Щодо тих питань, які є в порядку денному, то ця процедура вже є доволі простою: необхідно, щоб це було або вже розглянуте питання, або пройти профільну постійну комісію. Процедуру  розгляду питань, які не є включені в прядок денний, тобто не стосуються безпосередньо певного пленарного засідання, встановити такою: розгляд питання профільним виконавчим органом міської ради, профільною та комісією законності, свободи слова та депутатської діяльності. Після цього заявник матиме змогу теж представити інформацію перед депутатським корпусом».

Юрій Лукашевський пояснив: «Це робиться для того, щоб більш детально вивчати питання, які озвучуються з цієї трибуни, щоб вони були більш пропрацьовані. Бо дуже часто ця трибуна перетворюється, на жаль, на так званий «вільний мікрофон». А є питання, які можна вирішити, подзвонивши та «гарячу лінію» міста».

Керівника секретаріату ЛМР запевнив, що запропонована ним ухвала має на меті не права виступу, а «мова йде про вивчення цих питань перед пленарним засіданням», бо, мовляв, «сесія має бути останньою інстанцією, де розглядатиметься це рішення, а не місцем, де вперше почують про проблему як депутати, так і виконавчі органи влади».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів