Чисельність російських військ на кордонах України кардинально не змінилася, – експерт

22:30 4 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: inforesist.org

Про це заявив у п'ятницю керівник Центру військово-політичних досліджень та організатор «Інформаційного опору» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук розпочав коментувати підсумки 4 квітня на сайті групи «Інформаційний опір» уже традиційно для нього – «з поганого:

1. Перший віце-прем’єр-міністр Віталій Ярема заявив, що з кінця лютого в Україні було проведено близько 320 сепаратистських акцій, в яких взяли участь близько 242 тис. громадян.

Це нехороша цифра. Тобто не секрет, що для багатьох сепаратизм – це засіб заробітку. Помахав російським прапором – отримай свої 100 грн. Але також зрозуміло, що Кремлю тільки така картинка Південного Сходу України і потрібна: розбрід, хитання і гострий дефіцит Путіна. Це – виправдання для можливої агресії.

2. Лідер фракції «Партії регіонів» Олександр Єфремов стверджує, що більшість жителів південного сходу України не підтримують євроінтеграцію і будь-які переговори з цього приводу слід проводити за участю Росії.

Брати, давайте скинемося цьому козачку на квиток до Ростова-на-Дону. Нехай влаштує дует з Януковичем. У шоу Петросяна вони користуватимуться успіхом.

3. МЗС України зафіксував «певне зменшення концентрації військ» Росії поблизу кордонів з Україною. На жаль, ми не підтверджуємо цю оптимістичну заяву. За нашими даними, весь останній тиждень чисельність російських військ кардинально не змінювалася.

Більш того, у Воронезькій області РФ, всього в 50 км від кордону української Луганської області, розпочаті навчання танкових і мотострілкових частин і підрозділів. Учора в Краснодарському краї почалися і масштабні маневри ППО ВДВ.

З іншого боку, ми б раді вірити нашому МЗС. І раді б помилятися – саме в цьому питанні. 

З хорошого:

1. Після вражаючих заяв високих чиновників в Німеччині та Польщі про відсутність планів розширення НАТО, в бій вступила важка артилерія.

Заступник генсека НАТО Олександр Вершбоу сьогодні заявив, що Альянс повинен розглянути можливість свого подальшого розширення (з натяком на Україну). При цьому, за його словами, протестувальники проти цього процесу (з натяком на Росію) можуть зручніше влаштуватися в кріслі, щоб було комфортніше сопіти в ганчірочку.

Зрозуміло, що в Брюсселі ще не один європейський політик зірве голосові зв’язки в дискусії з приводу вступу України в НАТО. Але ми бачимо тут досить високих чиновників, які підтримують нас. І нас має тішити, що вони не бояться ні Росії, ні внутрішніх баталій.

2. На сьогодні в південно-східних регіонах вже заарештовано 15 лідерів сепаратистів. Це – зі слів того ж Яреми.

Багато це чи мало? 15 лідерів – це 15 організацій, які працюють на розвал України.

Скільки їх залишилося – в СБУ не зізнаються. Але в уряді констатують: сепаратистські настрої хоч і зі скрипом, але йдуть на спад.

Цікаво, що, за даними уряду, сепаратистів фінансує Янукович з крадених і вивезених мільярдів. Ну реально дурень. Йому б за ці бабки злиняти від опікунів з ФСБ, зробити в Шанхаї пластичну операцію й торгувати там підробленою ювеліркою. А він на авантюри Путіна витрачається.

3. Рада Європи зобов’язала Росію виконати рішення Євросуду з прав людини про заборону військових дій в Україні. Своєю чергою, приписи ЄСПЛ встановлюють обов’язок України та Росії утриматися від військових дій, у результаті яких можуть бути порушені права громадян.

Україна, як відомо, ніяк не рветься проливати кров ані своїх, ані чужих громадян. Чого не скажеш про Росію. І хоч останній явно плювати на всі норми міжнародного права, все ж позитивно, що європейське правосуддя – на нашому боці».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів