Чим Мінськ-2015 відрізняється від Мюнхена-1938 або Ялти-1945?

19:48 19 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: president.gov.ua

Як цьогорічні мінські домовленості вплинуть на агресивну політику Росії проти України і реакцію на війну в Донбасі країн ЄС і США? Від відповіді на це головне запитання лютого 2015 року залежить завтра доля миру і війни в Європі, оскільки загарбанням української території Росія прагне сьогодні змінити державні кордони, встановлені після Другої світової війни, і міждержавні відносини, закріплені статутом ООН.

Пошук історичних аналогій – Мюнхен-1938, Тегеран-1943, Ялта і Потсдам- 1945 років – засвідчує те, що керівники найбільш впливових країн часто розігрували-перекроювали територіальні карти слабкіших держав заради досягнення компромісів між основними геополітичними гравцями. Однак жодного разу явний чи прихований агресор не задовольнявся цими тимчасовими поступками, розширюючи їх до неприйнятних у цивілізованому світі масштабів. Чи станеться так і цього разу, коли гібридна політика під проводом Путіна - «вогнем і газом»  - реанімувала імперські амбіції Кремля до віртуальних розмірів чи то «Третього Риму», чи то Третьої світової війни?

На цю тему у п’ятницю, 20 лютого, об 11.00 розмірковуватимуть у форматі діалогу учасники відеомосту Львів – Москва – Петрозаводськ, що його організовує Львівський прес-клуб. Скайп-конференція транслюватиметься наживо на сайті Прес-клубу (http://pressclub.lviv.ua ), порталі «Щоденний Львів» (http://dailylviv.com ).  Думками про долю «Мінська-2» у взаєминах Росії та України, країн ЄС і держав «пострадянського простору» обмінюватимуться філософ і публіцист Вадим Штепа (Петрозаводськ), громадські діячі-правозахисники Павло Шелков і Сергій Олевич (обидва - Москва), політолог Антоніна Колодій, історик Роман Шуст, філософ Олег Фешовець, громадський діяч Андрій Іонов (усі – Львів).

Учасники відеомосту також дадуть відповіді на запитання від журналістів, що прийдуть у Прес-клуб, і від користувачів Facebook, поставлених на сторінці Львівського прес-клубу (https://www.facebook.com/pressclublviv ). Запитання до експертів можна надсилати і на електронну адресу: pressclub@pressclub.lviv.ua .

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів