Який сенс у дострокових парламентських виборах

12:12 27 листопада 2020 р.

Фото до новини

У разі проведення позачергових парламентських виборів найближчої неділі до Верховної Ради потрапили би п'ять партій.

Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження компанії R&B Group, проведеного 16-25 листопада, пише DailyLviv.

До п'ятірки партій-лідерів, які нині ще мають шанси на подолання виборчого бар'єру, увійшли такі партії: "Слуга народу" - 19,9%, "Опозиційна платформа - За життя" - 13,1%, "Європейська солідарність" - 10,1%, "Батьківщина" - 6,8% та "Сила і честь" - 3,6%.

З цих партій лише депутатів від "Сили і честі" немає нині у парламенті.

Решта політсили не подолали б прохідного бар'єру - за кожну з них проголосували б менше ніж 2% респондентів або 3% тих, що мають намір брати участь у голосуванні й визначилися з вибором.

Опитування 1800 респондентів старших за 18 років відбувалося в Києві та у 24 областях України (крім тимчасово окупованих територій) методом особистого інтерв'ю за вибіркою, репрезентативною за місцем проживання, статтю і віком. Помилка вибірки не перевищує 2,4%.

У листопаді 2020 року лідером президентського рейтингу є діючий Президент України В. Зеленський – за нього готові проголосувати 26,4% усіх українських виборців або 39,8% тих виборців, які мають намір брати участь у голосуванні та визначилися з вибором кандидата.

До п’ятірки лідерів також увійшли: П. Порошенко – 10,4% всіх виборців або 15,7% тих, хто має намір брати участь у голосуванні та визначилися з вибором; Ю. Бойко – 10,2% всіх виборців або 15,4% тих, хто має намір брати участь у голосуванні та визначилися з вибором; Ю Тимошенко – 6,7% всіх виборців або 10,1% тих, хто має намір брати участь у голосуванні та визначилися з вибором; І. Смешко – 3,2% всіх виборців або 4,8% тих, хто має намір брати участь у голосуванні та визначилися з вибором.

УГП не піде в коаліцію з п'ятьма олігархічними і корупційними партіями

ТВК оголосила офіційні результати виборів мера Львова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів