Через український кордон намагалися прорватися вночі диверсійно-розвідувальні групи, – РНБО

13:33 14 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: discussio.ru

Про це повідомляють у четвер Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони й прес-служба ДПСУ..

Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони зокрема повідомляє сьогодні, 14 серпня, в «Зведених даних ІАЦ РНБО»:

«Обстановка на українсько-російському кордоні залишається складною. Протягом ночі, на кордоні відбулися збройні сутички з диверсійно-розвідувальними групами.

Так, близько третьої години ночі, група найманців з боку кордону здійснила збройний напад на прикордонний наряд, який ніс службу в районі населеного пункту Побєда Донецької області. Наші прикордонники дали нападникам гідну відсіч. Бойовики були вимушені відступили в бік кордону.

Так само о четвертій годині ночі поблизу пункту пропуску «Успенка» відбулося збройне протистояння прикордонного наряду з диверсійно-розвідувальною групою. Силами прикордонного наряду та резерву, який прибув на БТР, напад було відбито.

Представники місії ОБСЄ, які проводять спостереження за російським пунктом пропуску Гуково, зазначили у звіті спеціальної комісії, який опублікований на сайті ОБСЄ, що кордон щодня перетинають люди у військовій формі. Протягом тижня місія зафіксувала безліч груп молодих людей в одязі військового зразка, які перетинають кордон в обох напрямках.

Спостерігачі також бачили, як кілька разів машини швидкої допомоги евакуювали поранених прихильників так званої «ДНР». Крім того, йдеться в звіті, в останні три дні почастішали випадки прольоту над пунктом пропуску вертольотів ЗС РФ Мі-24.

Ночами вертольоти підлітали дуже близько до точки перетину кордону. У денний час доби спостерігачі стверджували, що вертольоти не перетинали повітряний простір України в зоні, яку видно з КПП. Як  відомо, 30 липня глава місії ОБСЄ в Ростовській області Поль Пікар заявив про початок роботи комісії для контрольно-пропускних пунктів Гуково і Донецьк на російсько-українському кордоні.

Протягом останньої доби фіксувалися випадки порушення повітряного простору України авіацією ЗС РФ. Так, вчора об 11.40 прикордонний наряд, що ніс службу в пункті пропуску «Мілове» у Луганській області виявив заліт на територію України 2-х вертольотів Мі-24.

Крім того зафіксовані 4-и факти використання безпілотників для ведення повітряної розвідки: о 21.20 в Донецькій області на напрямку населеного пункту Ялта на висоті до 1500 м; о 22.05 – неподалік Маріуполя на напрямку населених пунктів Ялта та Сєдове на висоті 2 км вздовж берегової лінії; о 22.05 – на Херсонщині з боку тимчасово окупованого Криму та в районі населеного пункту Шевченко на висоті до 2 км.

Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони повідомляє про це сьогодні, 14 серпня. Натомість прес-служба ДПСУ інформує в повідомленні «Щодо ситуації на українсько-російському кордоні»:

«Обстановка на українсько-російському кордоні залишається складною. Прикордонні підрозділи продовжують здійснювати охорону та захист державного кордону України та виконання завдань відповідно до загального задуму АТО.

На кордоні відбулися збройні сутички з диверсійно-розвідувальними групами та спроби обстрілів прикордонних нарядів.

О 2.50 14 серпня група російських найманців з боку кордону здійснила збройний напад на прикордонний наряд, який ніс службу в районі населеного пункту Побєда (Донецька область). У відповідь на застосування стрілецької зброї нападникам дано збройну відсіч. Нападники відступили в бік кордону. Постраждалих немає.

О 4.00 14 серпня поблизу пункту пропуску «Успенка» відбулося збройне протистояння прикордонного наряду у кількості 10 військовослужбовців з диверсійно-розвідувальною групою. Силами прикордонного наряду та резерву, який прибув на БТР, напад було відбито.

Терористи продовжують використовувати керовані міни та фугаси. О 12.00 13 серпня на ділянці відділу «Красна Талівка» (Луганська область) під час руху прикордонної колони бандити підірвали 2 фугаси. Також прикордонники виявили поблизу кордону групу диверсантів з гранатометами, по яким було відкрито вогонь на ураження. Втрат серед прикордонників немає.

Протягом доби фіксувалися випадки порушення повітряного простору України авіацією ЗС РФ. Об 11.40 13 серпня прикордонний наряд, що ніс службу в пункті пропуску «Мілове» (Луганська область) виявив заліт на територію України та зворотно 2 вертольотів Мі-24. Крім того фіксуватися факти використання БПЛА для ведення повітряної розвідки:

о 21.20 в Донецькій області прикордонний наряд виявив політ 1 БПЛА, який порушив повітряний простір на напрямку населеного пункту Ялта на висоті до 1500 м;

о 22.05  прикордонники Маріупольського загону морської охорони на напрямку населених пунктів Ялта та Сєдове зафіксували проліт БПЛА на висоті 2 км вздовж берегової лінії.

о 22.05 прикордонним нарядом на Херсонщині виявлено БПЛА, який порушив адміністративний кордон з АР Крим. По літальному апарату застосовано автоматичну зброю;

військовослужбовцями батальйону територіальної оборони ЗС України в районі населеного пункту Шевченко (ділянка відділу «Бердянськ») на висоті до 2 км виявлено 1 БПЛА, який рухався вздовж берегової смуги. Застосовано стрілецьку зброю».

Прес-служба ДПСУ повідомляє це сьогодні, 14 серпня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів