Чехи планують для України проект з кібербезпеки

22:15 23 травня 2017 р.

Фото до новини

Оперативники поліції засмутилися через блокування російських сайтів в Україні. Тому що поліціянти отримували дуже багато оперативної інформації саме з мереж «Вконтакте» та «Одноклассники».


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 23 травня, у Львівському прес-клубі під час прес-конференції повідомив правозахисник, представник ГМ «ОПОРА» Тарас Гаталяк.
На його думку, закриття російських сайтів в Україні – це дуже важливе питання для кібербезпеки країни.

- Ми, звичайні громадяни, можливо, не остаточно це розуміємо. Але Росія має дуже потужну школу кримінального аналізу і аналітики. Зокрема такі продукти, як «Семантический архив» дозволяє дуже глибко проводити контент-аналіз повідомлень та внутрішньої інформації, зокрема переписок в соціальних мережах.

Завдяки аналізу цієї інформації проводяться потужні психологічні атаки на українців. Тому блокування сайтів «ру» - це один із шляхів обрубування впливу на думки українців, - вважає правозахисник.

А представник «Празького інституту безпекових досліджень» Петр Пойман зауважив, що для України, яка перебуває в стані війни, це – необхідний крок для виживання.

- Кібербезпека України – це вкрай важливе питання. Хоча би тому, що Україна має бойовий досвід. Наші спеціалісти, які приїжджають до вас, неодноразово бували в Маіруполі, Харкові. І вони захоплюються рівнем вашої кіберполіції, як вона працює і від того досвіду, який можуть тут отримати. Наші спеціалісти вважають, що певні заборони в цій галузі – це спосіб врятувати життя, - наголосив він.

За його словами, він вже зустрічався з послом України в Чехії та обговорював новий проект щодо кібербезпеки в Україні. І щойно для нього отримають фінансування, проект почнуть втілювати.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів