Бойовики на Донбасі встигають вбивати й один одного, – журналіст

19:05 24 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: klin-demianovo.ru

Як повідомив у середу головний редактор проектів «InformNapalm» і «BurkoNews» Роман Бурко, бандформування, які приймають мирні угоди, вступають у запеклу конфронтацію з різкими противниками дотримання прийнятих контактною групою «ДНР/ЛНР» домовленостей.

Головний редактор проектів «InformNapalm» і «BurkoNews» Роман Бурко розповів у середу, в публікації «Оперативна обстановка в Донецькій області станом на 24.09.2014»:

«На тлі Мінських домовленостей триває загострення міжусобних сутичок бойовиків. Бандформування, які приймають мирні угоди, вступають у запеклу конфронтацію з різкими противниками дотримання прийнятих контактною групою ДНР/ЛНР домовленостей.

Так, в результаті конфлікту в ніч з 20 на 21 вересня одна з груп бойовиків мінометним вогнем знищила 2 автомобіля з особовим складом іншого угруповання. Також, минулої ночі (з 23 на 24 вересня) в результаті міжусобних чвар були вбиті 2 ватажка донецьких угруповань бойовиків: Ічітовкін Леонід Іванович 1953 року народження і Буханцев Ігор Сергійович 1986 р.н.

Точних даних про те, що послужило причиною їх «раптової смерті» у нас немає, але за повідомленнями джерел з Донецька, інцидент стався в результаті невдалих переговорів двох конфліктуючих угруповань.

При цьому, бойовики з невідомих причин знищили комплекси, за допомогою яких російські військові фахівці проводили розвідку та інші роботи на території Донбасу.

Сьогодні, 24 вересня, бандформування знову відзначилися. У першій половині дня з міномета 120-мм одна з груп терористів накрила 3 машини: 2 машини комплексу радіоконтролю, пеленгування і придушення РП-377ЛА «Лорандит», а також 1 машину автоматизованої станції перешкод Р-330Ж «Житель», які, до речі, активно використовуються частинами РЕБ ЗС РФ. Інцидент стався в районі Петровського лісництва міста Донецька.

До речі, 2 дні тому нам повідомили ще одну цікаву подробицю, що після виявлення саботажу з підривом 4 артилерійських систем, про які ми писали раніше, чеченська угруповання бойовиків приїхала на «розборку» з козачої групою терористів і влаштувала різанину. Даних про результаті «дружнього матчу» у нас немає. 

Незважаючи на задеклароване перемир'я, окремі групи терористів продовжують обстріл не тільки позицій українських військ, а й мирних кварталів. Терористами не дотримуються не тільки умови відведення важкого озброєння від лінії зіткнення, а й проводяться атаки на позиції українських сил.

Так сьогодні в районі 13:00 бойовики з числа місцевих сепаратистів почали перший штурм в районі Нікішино (Донецька область). Атака проводилася піхотою в кількості близько 100 бойовиків.

Штурм захлинувся, нападники понесли великі втрати. Серед українських військових втрат немає».

Роман Бурко повідомив про це сьогодні, 24 вересня, на сайті проекту «InformNapalm».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів