Бойовиками на Донеччині керує громадянин Росії Бородай, а ним – олігарх з РФ Малофєєв

17:10 27 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «ZN.UA»

Про це повідомило виданню «ZN.UA» високопоставлене джерело в українських спецслужбах.

Видання «ZN.UA» інформує сьогодні, 27 червня, в повідомленні «З чого складається ДНР: складено схему ієрархії сепаратистів»:

З2бройні сили сепаратистів реально підпорядковуються «прем'єр-міністру ДНР» Олександру Бородаю і лідеру організації «Донецька республіка» Андрію Пургіну. А ось Павло Губарєв є декоративною фігурою.

Високопоставлене джерело в українських спецслужбах передало у розпорядження «ZN.UA» схему сепаратистської ієрархії в «Донецькій народній республіці». У схемі відображено дані за станом на 22 червня. Вона не враховує наявність дрібних банд і батальйону «Кальміус», бійці якого 26 червня напали на казарми Нацгвардії у Донецьку. 

Це пояснюється мінливістю ситуації у регіоні – нові угрупування виникають регулярно.

Схема дає уявлення про взаємодію та координацію між угрупуваннями, а також про суперництво між ними.

За даними спецслужб, збройні сили сепаратистів реально підпорядковуються «прем'єр-міністру ДНР» Олександру Бородаю (громадянину Росії. – «ЩЛ») і лідеру організації «Донецька республіка» Андрію Пургіну. Дії Бородая, у свою чергу, координують російський олігарх Костянтин Малофєєв і глава «кримського уряду» Сергій Аксьонов.

«Народний губернатор Донбасу» Павло Губарєв, за даними спецслужб, не має впливу на бойовиків і є декоративною фігурою.

Найбільшими збройними угрупуваннями бойовиків на сьогоднішній день є батальйон «Схід» під командуванням колишнього офіцера СБУ Олександра Ходаковського і батальйон «Оплот» Олександра Захарченка. Вони налічують по 2,5 тис. бійців і контролюють Донецьк, а також Сніжне і Шахтарськ.

В угрупуванні Ігоря Гіркіна, яке окупувало Слов'янськ, Краматорськ, Дружківку і Костянтинівку, воюють 2 тис. ополченців.

У підпорядкуванні у горлівського терориста Ігоря Безлера, відомого як «Біс», налічується 500 бійців.

До «Російської православної армії» входить близько 350 осіб».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів