Більшість жителів Донецька не підтримують сепаратистів, – опитування

19:28 9 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: day.kiev.ua

Про це свідчать результати соціологічного опитування Інституту соціальних досліджень і політичного аналізу за ініціативи Комітету патріотичних сил Донбасу.

Більше половини опитаних Інститутом соціальних досліджень і політичного аналізу за ініціативи Комітету патріотичних сил Донбасу жителів Донецька (65,7%) хочуть жити в єдиній Україні. Про це повідомляє сьогодні, 9 квітня, донецьке видання «Остров».

Натомість захоплення адміністративних будівель в ході проросійських мітингів позитивно оцінюють лише 16 % опитаних, тоді як  77 % донеччан такі методи вважають неправильними і не мають під собою позитивних цілей. Окрім того, 70 % респондентів не підтримує і установку російських прапорів на адміністративних будівлях в місті.

Силовий розвиток подій не підтримують 85% жителів міста. Водночас, арешти сепаратистів підтримують 61% жителів Донецька, ще 19% вважають це правильної мірою, хоч на практиці не завжди адекватно реалізованої.

Із депортацією з України іноземних громадян, причетних до організації заворушень, згоден кожен другий дончанин – 49%. Окрім того, за даними соціологів, донеччани в масі своїй відчувають себе незахищеними.

31% опитаних заявив, що після події життя в місті стала «неспокійної», ще 20% оцінили її як «небезпечну», а 34% вважають, що життя в цілому стало важче і депресивне. Рівень довіри до силових структур катастрофічно низький.

Найнижчий рівень мають суди і прокуратура: їм довіряє не більше 10% респондентів. Міліції довіряє лише 15%, і 13% – СБУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів