Більше 300 гвардійців підірвали склад боєприпасів у військовій частині в Донецьку й прорвалися до сил АТО (відео)

22:30 29 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ratnik.gov.ua

Про це повідомив у неділю виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Арсен Аваков.


Відео: Відео Національної гвардії України

Виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив сьогодні, 29 червня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

Вирвалися! 

Вибухи в центрі Донецька. Не хвилюйтеся – це «мирні» вибухи.

Військова частина 3037 Національної Гвардії України, яка знаходиться близько трьох місяців в облозі – відповіла! Відповіла на висунутий вчора терористами ультиматум: скласти зброю, здатися й передати в розпорядження ДНР базовий гарнізонний склад зброї, розташований на території частини. 

Вислухавши ультиматум, командир частини вчинив як справжній український офіцер: виконав складну команду – сьогодні деблокував частину колоною автомобілів у повному озброєнні, взявши озброєння, яке могли вивезти. Більше 300 гвардійців, під командуванням підполковника Бортєєва бойовим строєм під українськими прапорами пробилися через блокпости терористів і приєдналися до сил АТО в секторі Д. 

При спробі терористів, всупереч попередженням, проникнути на склад зброї військової частини, спрацювали сторожові секрети – склад з рештою озброєнням і боєприпасами був підірваний. Я віддав такий наказ, щоб запобігти потраплянню зброї і боєприпасів, які залишилися на складі, до рук терористів. 

Бойовий дух частини високий! Великі молодці! Прорвавшись, хлопці своїми винахідливістю й сміливістю збентежили терористів – зробили неможливе! Зробили те, чого від них противник не міг і очікувати. 

Командир повідомив про готовність особового складу негайно приступити до виконання завдань в рамках АТО.  Дав розпорядження про присвоєння підполковнику Бортееву позачергового військового звання полковник. Країна поступово дізнається імена своїх СПРАВЖНІХ офіцерів, навколо яких і створюється нова якість правоохоронців збройних сил! 

P.S.: Щось мені підказує – гвардійці виїхали з Донецька ненадовго. Прийдуть спокійно, без вибухів – але впевнено і з силою – так, як зробили в Маріуполі. Так, що б духу терористів на вулицях Донецька не залишилося». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів