Білоруський президент передав українському запрошення від російського на переговори (відео)

18:45 14 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ITAR-TASS

Олександр Лукашенко заявив у четвер: «Якщо зацікавлені в нормалізації ситуації – економічній, військовій і політичній, – давайте сядемо в Мінську й поговоримо.Захоче Україна обговорювати ці питання – ласкаво просимо».


Відео: Belta Video

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив сьогодні, 14 серпня, що він та його казахстанський і російські колеги за посадою «готові провести в Мінську зустріч із президентом України Петром Порошенко», й додав:

«Усі готові приїхати до Мінська. Висловилися навіть за те, щоб якась інша сторона, допустимо, Європейський союз, США, якщо вони зацікавлені в нормалізації ситуації – економічній, військовій і політичній, – давайте сядемо в Мінську і поговоримо.

Ми нікого не відкидаємо. Це спільна позиція трьох президентів Євразійського економічного союзу.

Чекаємо. Захоче Україна обговорювати ці питання – ласкаво просимо.

На зустрічі доцільно обговорити питання, пов'язані з підписанням Україною угоди про асоціацію з ЄС. Ми дуже насторожені цим і боїмося, щоб товари з Євросоюзу за нульовим митом через Україну не пішли в Білорусь, Росію і Казахстан і не задушили наші економіки. Це природно, це – побоювання будь-якої держави.

Обговорення потребує й тема введення Росією ембарго на поставки деяких товарів.  Для України вони вкрай важливі, тому що Росія потихеньку закриває поставки з України деяких товарів.

Ось недавно прозвучало запитання вже про алкоголь, ще раніше – молочка, м'ясна продукція. Якщо прийме вона (Україна. – Ред.) рішення обговорювати ці проблеми - зустрінемося, обговоримо, не прийме – це її право».

Цю заяву передає в четвер телеканал «Еспресо.TV».

Як інформував «Щоденний Львів», Путін пообіцяв «усе робити, що від нього залежить», аби припинити якнайшвидше «конфлікт в Україні» – про це президент Росії заявив у четвер на зустрічі з депутатами Держдуми в Ялті.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів