Білорусам віддали дві тисячі гектарів України (відео)

11:59 3 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Хоч прикордонники запевняють, що в іншому місці Дніпро «вкрав» землі й у держави, сусідньої з нашою, карту з новими межами між ними з інформаційного стенду зняли.

Після завершення демаркації державного кордону між Україною та Білоруссю до останньої відійде величезна територія. Тому жителі села Миси на Чернігівщині, обурені, що ті острови, на яких вони випасали худобу й збирали ягоди, відтепер для них закриті. 

Бо селяни були впевнені, що ці острови – українські, доти, поки на інформаційному стенді не з'явилася карта, яку повісили прикордонники.

Ще років сто тому острови, які віддали Білорусі, були заселені. Але після того, як Дніпро змінив русло, люди перебралися на суходіл у село Миси, а на островах випасали худобу та збирали гриби і ягоди.

Незабаром на цих островах мають зʼявитися прикордонні стовпи, які чітко окреслять межу поміж державами. І тут на жителів Мисів може чекати справжній сюрприз, бо землі, які вони вважали своїми, опиняться по той бік кордону.

Мешканці Мисів скаржаться, що українців і зараз не пускають на ті острови. А прикордонники пояснюють, що ці терени поки що є українськими, але все зміниться тоді, коли встановлять прикордонні стовпчики.

У тому, що острови відійшли Білорусі, винять Дніпро. Мовляв, річка змінила русло і окреслила нову лінію кордону, а при цьому відрізала шмат української землі.

Однак прикордонники запевняють, що держава загалом утрати компенсує, бо в іншому місці Дніпро вкрав землі і в Білорусі. А доти, поки не завершиться демаркація кордону, місцевим можна відвідувати острови.

Щоправда, на це все одно потрібен дозвіл прикордонників, а потім – дорога закрита. Однак жителів Мисів перспектива отримати шмат білоруської землі не втішає.

Тож для того, щоб зайвий раз не дратувати місцевих жителів, карту з новими межами прикордонники врешті вирішили зняти з інформаційного стенду.

Про це розповідає «ТСН» у п’ятницю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів